”Doldisen” bland världens bäst betalda

Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Hört talas om P. V. Sindhu?

Den ”okända” badmintonspelaren är en av världens bäst betalda kvinnliga idrottare – endast slagen av sju tennisstjärnor.

Tennis, tennis, tennis.

Det var tydligt vilken sport som var i topp när Forbes tidigare i veckan presenterade sin lista över de bäst betalda kvinnliga idrottarna.

I topp?

Serena Williams – för tredje året i rad.

”Otrolig summa”

Tennisstjärnan drog in totalt 165 miljoner kronor det senaste året och placerade sig därmed före kollegor som Caroline Wozniacki och Maria Sjarapova.

Men det var inte bara de mest välkända namnen som tog plats topp tio. På plats nummer sju – indiska badmintonspelaren Pusarla Venkata Sindhu, som enligt Forbes drog in runt 77 miljoner kronor det senaste året.

Det är en otrolig summa för någon som inte ens den mest pålästa sportälskaren skulle känna igen på gatan", skriver sajten News.com.

Vi slår vad om att du aldrig har hört talas om den här miljonstinna idrottaren”.

Sindhu är en av världens bästa badmintonspelare. 23-åringen, som har över en miljon följare på Instagram, tog bland annat OS-silver 2016 och blev då den första kvinnliga indiern att göra det. I takt med framgångarna har hon knutit till sig många lukrativa sponsoravtal i ett, som BBC beskriver det, ”sporttokigt Indien”.

– Jag är överlycklig över att vara med på den här listan. Om jag ska vara ärlig så har det alltid varit viktigast för mig att föra glans över mitt land och sådana här saker är trevliga bieffekter. Min agentur har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga mitt varumärke och jag kan inte tacka dem nog, säger Sindhu till ESPN.

Idrottarna som tjänar mest 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Badminton

Tennis