”Jag kommer inte vara med och vill att ni hjälper mig”

avJasmin Frljevic

SPORTBLADET

Klas Ingessons ord om den nysläppta självbiografin

Foto: Foto: TV4

I går släpptes Klas Ingessons självbiografi - Det är bara lite cancer.

I dag gästade de goda vännerna Tomas Brolin och Kennet Andersson Malou efter tio på TV4 för att prata om boken, sista mötet med Klas och deras tid tillsammans.

– Han berättade att ”Jag håller på att skriva en bok och ni måste hjälpa mig slutföra den”, säger Tomas Brolin på Malou efter tio på TV4.

Under en intervju på Malou efter tio svarade Tomas Brolin och Kenneth Andersson på frågor om Klas Ingessons självbiografi - Det är bara lite cancer.

Men de nära vännerna Tomas Brolin och Kennet Andersson hade ingen aning om att ”Klabbe” under de sju senaste månaderna innan deras sista möte höll på att skriva en självbiografi tillsammans med journalisten Henrik Ekblom Ystén.

– Han hade inte intervjuat mig, Kentan och Limpan. Klas sa att han kommer ringa er att ställa upp, säger Tomas Brolin.

”Vill att ni hjälper till”

Under Kennet Anderssons sista möte med Klas Ingesson var den då svårt cancersjuke Klas väldigt trött och orkade inte föra en konversation med Andersson. Något han dagen efter bad om ursäkt för i ett SMS. Samma dag var Tomas Brolin på besök och då var Ingesson mer mottaglig.

– Det var mycket upp och ner. Han var pigg och fräsch. Det var konstigt. Han hade dåligt samvete och kunde inte prata en minut med honom och orkade inte göra det. Det var ganska typiskt honom, säger Brolin.

Det var då Klas berättade för vännerna att han skulle skriva en bok och ville ha deras hjälp. Han delade med sig om att han de sju senaste månaderna innan besöket hade skrivit en bok med Henrik Ekblom Ystén.

”När vi släpper den kommer jag inte vara med och då vill jag att ni hjälper till” ska klas ha sagt enligt Brolin.

"Fantastisk men upprivande"

I boken går det att läsa om Klas Ingessons karriär, liv och kampen mot sjukdomen han inte gick segrande ur.

– Den är osminkad, man höjer inte ögonbrynen för man känner Klas, säger Kennet Andersson och fortsätter.

– Den är upprivande, den är fantastik att läsa men den är upprivande.

ARTIKELN HANDLAR OM