Han blev mammans hjälte när barnen skrek på flyget

Foto: Privat/Facebook

avBabs Drougge

RESA

Bebisen var trött, hungrig och skrek för full hals.
När även treåringen började skrika gjorde stolsgrannen Todd något som få andra skulle ha gjort.
Mannens osjälviska agerande hyllas nu i sociala medier.

Allt gick fel när Jessica Rudeen från Arkansas i USA skulle flyga själv med barnen för första gången. Bebisen hade varit vaken sedan halv fem på morgonen och var dessutom hungrig. Säkerhetskontrollen hade dragit ut på tiden och den 34-åriga tvåbarnsmamman hade inte hunnit amma på flygplatsen som planerat.

Så fort de tre klev på planet började stressen även ta ut sin rätt på den treåriga dottern.

– Bebisen var hungrig. Han hade varit vaken sedan 04.30. Min dotter tappade humöret och började skrika ”Jag vill gå av planet! Jag vill härifrån!”, säger Jessica Rudeen till Fox News.

Stolsgrannen blev hjälte

Mamman kände sig totalt maktlös över situationen och oroade sig samtidigt över att medresenärerna skulle tycka att hon och barnen förstörde resan för alla andra.

Men stolsgrannen Todd Walkers reaktion var den motsatta.

I stället för att bli irriterad och sammanbiten sträckte han sig efter den trötta och hungriga bebisen. Medan han höll barnet lyckades mamman få på dottern säkerhetsbältet och sätta på en film på surfplattan. Den främmande mannen satt sedan och pratade med dottern så att mamman äntligen kunde amma sonen.

1 av 2 | Foto: Privat/Facebook

En oväntad vänskap

Mannens vänlighet tog dock inte slut bara för att barnskriken gjorde det. Under resten av resan underhöll han dottern, pekade på saker utanför rutan, ritade och pratade med henne.

Mannen och treåringen blev under flygturen bästa vänner, och Todd skulle lyckligtvis med samma byte som familjen. Under mellanlandningen höll han flickan i handen och såg till att familjen hamnade rätt. Han bytte till och med säte, så att han återigen hamnade bredvid flickan, och mamman fick fortsatt avlastning.

– Jag kunde ha hamnat bredvid vem som helst, men att jag skulle hamna bredvid någon som var så osjälvisk, givmild och generös med sin tid. Jag finner inga ord, säger Jessica Rudeen till Fox News.

Jessica var så uppfylld av mannens vänlighet att hon glömde bort att ta hans kontaktuppgifter. Efter ett hyllande inlägg på Facebook har hon dock återfått kontakt med Todd Walker.

Det visade sig att mannens fru varit med om en liknande situation när barnen var små, och att en annan främling ryckt in och uppvisat samma osjälviska medmänsklighet som han nu gjort.

– Om du tror att du kan, eller framförallt om någon uttryckligen ber dig om det, gå fram och hjälp till. Du vet, det kostar dig ingenting att gå fram och ge någon ett handtag, säger Todd Walker till Fox News.

Så reser du enkelt med småbarn 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Arkansas

Resor