Europas 5 mest instagramvänliga stränder

De finaste finns i Grekland, Turkiet och Spanien

Foto: Getty
Här är Europas vackraste stränder

avJenny Alexandersson

RESA

Hösten är här och vi drömmer oss bort till kritvita badstränder och vajande palmer. Alla har vi våra badfavoriter, men vilka är de allra bästa och vackraste i egentligen?
Här är de mest instagrammade stränderna i Europa. Titta och njut!

Vissa gillar sammetslen strand och färgglada parasoller. Andra föredrar klapperstensstränder, turkost vatten och höga berg i horisonten. Onlineresebyrån eBeach.se har listat de europeiska stränderna som fått flest geotaggar på Instagram och kommit fram till en vinnande topplista. Det är inte så förvånande att de populäraste resmålen har flest geotaggar, men alla stränder på listan är riktiga höjdare så ta en titt på de här härliga stränderna och dröm dig bort till varmare stranddagar!

Foto: Getty
Elli Beach anses vara den finaste stranden vid Medelhavet.


1. Elli Beach – Rhodos, Grekland

Elli Beach som även kallas för Trambolino Beach är omkring 400 meter lång och 35 meter bred, och anses av vissa vara den vackraste stranden vid Medelhavet. Den ligger på Rhodos nordöstra spets och har allt som vattendyrkare kan önska i form av hopptorn, soldäck, restauranger, kaféer, vattensporter, handikappanpassade ramper och snorkling. Stranden är en blandning av sand och grus och den funkar fint för barn eftersom det sällan blåser och vågorna inte är så höga.

Se fina instagrambilder här!

Foto: Getty
På Iztuzu Beach finns ett reservat för den utrotningshotade karettsköldpaddan.

2. Iztuzu Beach – Dalaman, Turkiet

På andra plats hamnar Iztuzu Beach, eller Turtle Beach som den också kallas, i Turkiet. Det är en fem kilometer lång sagostrand som också är ett skyddat reservat för den utrotningshotade karettsköldpaddan. Det betyder att stranden stängs på nätterna för att skydda djuren som lägger sina ägg mellan maj och september varje år. Vattnet är kristallklart och vågorna sällan höga.

Se fina instagrambilder här!

Foto: Getty
Playa Del Duque är en lyxig 700 meter lång strand.

3. Playa Del Duque – Teneriffa, Spanien

Det här är en lyxig 700 meter lång strand som ligger längs med Costa Adeje på södra Teneriffa. Sanden är gyllengul och mjuk och vattnet kristallklart. Här finns allt du kan drömma om, stora solsängar, bäddar, duschar, vattenaktiviteter, glasskiosker och solparasoller. Utmed den långa strandpromenaden ligger restauranger, barer, lyxhotell och kaféer. Vågbrytare gör den mer barnvänlig.

Se fina instagrambilder här!

Foto: Getty
Playa de Maspalomas med sina härliga sanddyner är en riktig sagostrand.

4. Playa de Maspalomas – Gran Canaria, Spanien

En vacker strand med många härliga sanddyner som sträcker sig ner mot det blå vattnet. Flera kiosker står uppradade med jämna mellanrum på stranden och det går att hyra solsängar. Eftersom det är ont om naturlig skugga på stranden kan det vara en bra idé att hyra parasoll, särskilt om man har barn med sig. Här finns bra faciliteter med duschar, barer, restauranger och affärer. Den som vill vara aktiv kan hyra pedalbåt, vattenskoter, dyka eller snorkla. Här finns även en nudiststrand.

Se fina instagrambilder här!

Foto: Getty
Elafonissi Beach är rosa på grunda av små pulveriserade snäckskal.

5. Elafonissi Beach – Kreta, Grekland

Underbar strand med klart vatten där små pulveriserade snäckskal färgar stranden rosa. Därför kallas den ibland för Kretas Maldiverna eller Rosa Stranden. Elafonissi ligger sju mil sydost om Chania och är en av öns absolut vackraste stränder. Vattnet är långgrunt och barnvänligt, och på flera ställen finns matställen, toaletter, restauranger och solstolsuthyrningar som är öppna under högsäsong.

Se fina instagrambilder här!

Här är världens fem vackraste stränder 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM