Svenska barnflickan blev miljardärens hustru

avMagnus Sundholm

RELATIONER

Hillevi Svensson, 34, har gift sig med David Saperstein

1 av 3
svenska blondinen från bua Här, på lyxslottet Fleur de Lys i Los Angeles, jobbade Hillevi Svensson, 34, som barnflicka hos den amerikanske affärsmannen David Saperstein, 67, och hans svenska hustru Suzanne. Nu är parets skilsmässa ett faktum och fastigheten är till salu för 875 miljoner kronor.

LOS ANGELES. För drygt två år sedan jobbade Hillevi Svensson, 34, som barnflicka hos den stenrike amerikanske affärsmannen David Saperstein, 67, och hans svenska hustru Suzanne.

Nu tar blondinen från Bua i Halland över Suzannes plats.

I helgen gifter hon sig med den nästan dubbelt så gamle miljardären.

Ett 30-tal av den före detta barnflickans släktingar och kompisar har redan flugit över till södra Kalifornien för att närvara vid den överdådiga vigseln i Los Angeles.

Historisk skilsmässa

– I veckan kommer ytterligare ett 15-tal personer från trakten att åka över till USA, säger en källa i Hallands Nyheter.

Bröllopet kommer i kölvattnet av den slutförda skilsmässan mellan David och Suzanne Saperstein, en brytning som kallats en av de dyraste i USA:s historia.

I bodelningen fick hon parets lyxslott Fleur de Lys i LA-stadsdelen Holmby Hills.

I dag är fastigheten – byggd som en kopia av Versailles – till salu för 875 miljoner kronor.

Vid brytningen beräknades David Saperstein vara god för otroliga 120 miljarder kronor.

Det är den förmögenheten som Hillevi Svensson nu gifter in sig i.

Uppväxt i Bua flyttade hon för ett tiotal år sedan till USA med sin pappa, Ove Svensson.

Där fick hon jobb hos det svensk-amerikanska paret.

– Hon såg ut som en yngre kopia av Suzanne. Du kan själv räkna ut vad som hände, har en uppgiftslämnare berättat i New York Post.

Att David Saperstein ville skil-jas fick Suzanne veta när parets privatplan sommaren 2005 mellanlandade i Texas. När han gick av och hon skulle vidare till Europa kom hans advokater ombord.

Det innebar att han satte punkt för förhållandet på samma sätt som det inletts – ombord på ett flygplan.

Han var make och far

Suzanne från Krylbo i Dalarna träffade David Saperstein under en flygning i början av 1980-talet. Han var då gift och hade barn.

Men när han och Suzanne några timmar senare klev av planet hade han bara tankarna på den 20 år yngre lärarvikarien som jobbat i Upplands-Väsby.

Nu har han fallit för den 32 år yngre barnflickan från Bua.

ARTIKELN HANDLAR OM