Nyfödda bebisen ler stort – vid första mötet med världen

avMalin Wigen

Efter fyra dagars värkar födde till slut mamman Taylor sin son Sullivan. Ögonblicket när han kom till världen fångades på bild, skriver Buzzfeed.

33-åriga Angel Taylor, från Washington i USA, födde nyligen sin son Sullvian – efter fyra dagars värkar och ett akut kejsarsnitt.

– Det var en väldigt tuff graviditet och jag hade en massa komplikationer som havandeskapsdiabetes och högt blodtryck, säger Taylor till Buzzfeed.

När det var 37-veckorskontroll fick hon oväntade nyheter. Hennes blodtryck var så högt att hon behövde föda en vecka tidigare än planerat.

– Jag var inte redo alls. Vi hade inte ens satt in bilbarnstolen eller packat. Så jag var panikslagen, säger hon.

När Taylor kom in till sjukhuset så började man sätta igång förlossningen, lyckligtvis gick blodtrycket ned.

– Vi lyckades att vänta ut för att försöka med en naturlig förlossning då jag gjort kejsarsnitt förut. Men vi inte skynda på detta då en mer aggressiv förlossning skulle stressa ut bebisen eller få livmodern att brista, säger hon.

Gillade att sträcka på sig i magen

Men då Taylor inte öppnade sig mer än fyra centimeter och Sullivan aldrig kom, trots att vattnet gått, så insåg de att det inte skulle gå att föda naturligt. Så det blev kejsarsnitt.

Det var inte lätt att få ut Sullivan men när läkarna lyckades möttes de av en stort leende bebis som hade sina armar upp i luften – som om han firade sin egen födsel. Fotografen Laura Shockley, som var på plats för att fota förlossningen, fångade ögonblicket på bild. Hon delade med sig av bilden på sin Facebooksida Laura Shockley Photography och bilden sprids världen över.

– Det är kul för att han var verkligen en hejare på att stretcha när han låg i min mage och innan födseln sa vi: ”Hej, det är mycket större plats här ute att sträcka ut sig på om du vill komma ut”. Och när han kom ut så insåg han det med, säger Taylor till Buzzfeed.

1 av 7 | Foto: Laura Shockley Photography
Sullivan hälsade på världen med öppna armar.

Både hon och hennes man var oroliga för att Sullivans hälsa hade tagit skada på grund av den tidiga födseln men han var så frisk som man kan vara.

– Han var helt okej och skrek skallen av sig, det var en stor lättnad.

Förutom att Taylor har haft svårt att mata honom de första dagarna så ska han må bra. Nu befinner de sig i sitt hem med resten av familjen.

– Sen vi tog hem honom har han varit så fin och knappt gråtit alls. Han vill bara gosa med oss hela tiden, säger hon till Buzzfeed och fortsätter:

– De andra barnen älskar honom så mycket, han passar verkligen in perfekt i familjen.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA