Ester, 6, skickade flaskpost – hittades av Försvarsmakten

avBabs Drougge

Ester Devert, 6, skickade ut en flaskpost i havet, utan större hopp om att få svar.

Ett par veckor senare kom det – från Försvarsmakten.

– Det gör en sexåring väldigt glad, säger Esters mamma Malin Devert.

Det var för två veckor sedan som Ester Devert, 6, lekte med en kompis på landstället på ön Hättan i Tjörn på västkusten. De två kamraterna bestämde sig för att kasta ut varsin flaskpost i det stora havet.

Ester har skickat flaskpost förut och är väl medveten om att chansen att någon ska svara är liten. Men alla som någon gång kastat ut ett brev i det stora blå kan nog känna igen den pirrande förhoppningen om att någon ska höra av sig – trots allt.

1 av 2

Esters mamma, Malin Devert, hade knappt hört talas om flaskposten, när bekanta började höra av sig.

– Det var kompisar som visade att det fanns en efterlysning på Instagram. Vi frågade Ester om hon hade skickat ut en flaskpost, för hon hade bara nämnt det i förbifarten, och det hade hon gjort, säger Malin Devert.

Flaskposten var funnen, och inte av vem som helst.

En av Försvarsmaktens bevakningsbåtplutoner, besättningen på MS Rapp, hade hittat Esters brev i en av Tjörns hamnar och efterlyste sexåringen på sociala medier.

– Det gör en sexåring väldigt glad, man tror ju inte riktigt att man ska få svar, men helt plötsligt är det någon som faktiskt har hittat den. Det är jätteroligt att de tog sig tiden att faktiskt leta efter henne, för det är ju inte säkert att de har tid med det i vanliga fall, säger Malin Devert.

Hon har nu kontaktat besättningen, som har erbjudit Ester att komma och besöka deras stora båt.

– Ester blev jätteglad, det gör vi jättegärna om tillfälle ges. Annars tycker Ester bara att det är jätteroligt att någon har hittat hennes flaskpost, säger Malin Devert.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM