Flygpersonal botade Mats flygrädsla – hyllas på Facebook

GODA NYHETER

När familjen Bråthen skulle flyga till Pisa i Italien, övervägde nioåriga Mats att rymma från gaten. Han var för rädd för att flyga. Men piloter och flygvärdinnor kom till undsättning.

Foto: Privat/Facebook
Här fick Mats träffa flygplanets piloter.

Under lördagen skulle 9-åriga Mats och hans familj åka på semester till Pisa med flygbolaget Norwegian. Men så fort familjen kom till gaten ville inte Mats följa med längre. Han vågade inte gå på flygplanet, vilket norska TV2 var först med att berätta.

Under förra årets resa var familjen med om en läskig flygtur då det både åskade och blixtrade under färden. Det satte sina spår.

– Vi hoppades på att hans flygrädsla hade gått lite över, men det hade den inte. Han skulle inte följa med, och jag tror att hela Oslo flygplats hörde det, berättar mamma Lena Bråthen för TV2.

”Försökte dra honom genom gaten”

Precis när gaten skulle stänga fick Mats pappa försöka dra honom genom gaten och in i planet. Men Mats var livrädd.

– Då kom en flygvärdinna ut och pratade lugnande med honom.

Så småningom kom även en av piloterna ut och pratade med Mats. Han ska ha sagt att han hade tre barn som han skulle flyga hem till sedan när han kört Mats och de andra passagerarna till Pisa. Därefter vide de honom runt på planet och gav honom en sittplats där han kunde se personalen hela tiden. Dessutom blev han bjuden på både läsk och godis under tiden.

– Han var en VIP-gäst. Tack vare personalen kom vi till Pisa. Även de övriga passagerarna tyckte att personalen gjorde ett bra jobb.

Under gårdagen skrev Lena ett inlägg på Norwegians Facebooksida där hon visade sin tacksamhet. I skrivande stund har inlägget fått över 28000 reaktioner och hundratals kommentarer. Men den bästa bekräftelsen på ett bra jobb måste ändå vara Mats kommentar på resan:

– Bästa flygturen någonsin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Flygtrafik

Norwegian

Familj