Pojkar gömde sig och övernattade på Ikea

avMalin Wigen

Två pojkar lyckades gömma sig en hel natt på Ikea innan de hittades av personalen.

– De låg stilla och var väl gömda, säger varuhuschefen Jessica Öhlund till Dalarnas Tidningar.

I måndags gömde sig två pojkar så pass väl att de lyckades övernatta på Ikea-varuhuset i Borlänge.

– Det var två pojkar som hade hittat ett gömställe i vår utställning. De låg stilla och var väl gömda, säger varuhuschefen Jessica Öhlund.

Varuhusets larmsystem visade att det fanns personer kvar i byggnaden vid stängning och larmet gick flera gånger under natten. Men det var först vid 05-tiden som personalen lyckades hitta pojkarna, skriver DT.

Foto: TT
Montage.

Polisen kallades till platsen och pojkarna överlämnades till sina föräldrar. De blev först misstänkta för olaga intrång men då de är under 15 år kommer polisen inte att utreda händelsen vidare.

– Vi lämnar vidare till socialtjänsten. Att de varit misstänkta för brott, säger Dennis Hebert hos Borlängepolisen, till tidningen.

Enligt Jessica Öhlund berättar att man har noggranna rutiner vid stängning. De kollar igenom alla ytor och har stöd av rörelsedetektorer som kontrollerar utrymmen. Dessutom finns väktare på plats vid nattetid. Ikea ser allvarligt på det inträffade.

– Det var skönt att allt fungerade som det skulle. Det här är inget ställe man ska vara på på natten. Det är stort, mörkt och låst, säger Jessica Öhlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ikea