Man allvarligt skadad efter misshandel

avMalin Nilsson

NYHETER

En man i 20-årsåldern vårdas för allvarliga hjärnskador efter att ha misshandlats i Håbo i natt.

Två män och en kvinna är misstänkta för inblandning i misshandeln.

Det var runt 02-tiden natten mot söndag som boendes larmade 112 om ett ungdomsbråk i ett lägenhetsområde i Håbo, söder om Uppsala.

En man i 20-årsåldern ska ha tagit emot både slag och sparkar mot huvudet. Mannen var till en början talbar men fördes till sjukhus med allvarliga huvudskador.

– Han kändes okej när polisen kom till platsen, och ville inte åka till sjukhus. Men under övertalningsförsöken mådde han allt sämre, sa Ivan Åslund, befäl vid regionledningscentralen i region Mitt, tidigt på söndagsmorgonen.

Polisen har planerat att förhöra mannen när han vaknat, men det är ännu oklart om detta har kunnat göras.

– Läkare befarar framtida hjärnskador. Det kan bli bestående men, säger Patrik Henriksson, jourhavande förundersökningsledare vid Uppsalapolisen.

Polisen grep tre personer direkt på plats. Två män i över tonåren misstänks för grov misshandel och en tredje person, en kvinna i 20-årsåldern, greps misstänkt för skyddande av brottsling.

Under söndagseftermiddagen fattade jouråklagare beslut om att anhålla en av männen för grov misshandel. De andra två inblandade har släppts, men kan fortfarande vara misstänkta.

I dagsläget finns det inga uppgifter som tyder på att de inblandade känner varandra sedan innan.

Så många fall av misshandel anmäls varje år i Sverige 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Håbo