Man hittad död på gatan – stadsbuss beslagtagen

avHans Österman

NYHETER

En 42-årig man hittades på måndagskvällen död på gatan i Helsingborg.

Polisen misstänker att han blivit påkörd i en smitningsolycka och har tagit en stadsbuss i beslag.

– Det är oklart vad som har hänt. Chauffören som körde bussen har i alla fall inte märkt något, säger Torsten Persson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Klockan 22.35 på måndagskvällen fick polisen larm om den döde mannen som låg på gatan i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg.

– Vi misstänker att ett större fordon har kört över honom. Skadorna kan inte ha orsakats av en personbil, säger Torsten Persson.

En stadsbuss som gick i trafik i området under kvällen har beslagtagits av polisen och ska undersökas noggrant av kriminaltekniker i dagsljus.

– Vi har pratat med chauffören som inte har märkt något och det finns inga synliga skador på bussen. Kanske har han legat längs vägkanten och blivit överkörd av bakhjulen, säger Torsten Persson.

En förundersökning om grovt vållande till annans död är inledd, men det finns ingen misstänkt.

– Det är i sådana fall ett oaktsamhetsbrott. Skulle det vara bussen som kört över honom, vilket är långt ifrån säkert, är det möjligt att chauffören inte märkt något. Det vore inte första gången med tunga fordon som är inblandade i dödsolyckor utan att föraren märker det.

Polisen ska under dagen ta in filmer från övervakningskameror i hopp om att kunna kartlägga åtminstone delar av händelseförloppet. Utredarna vill också komma i kontakt med eventuella vittnen.

– Det finns mig veterligt ingen som har sett vad som hände, säger Torsten Persson.

Kan det vara en lastbil som kört över mannen?

– Det skulle kunna vara en distributionslastbil, men inga affärer var öppna vid tiden för olyckan så det känns långsökt.

Den 42-årige mannen var hemmahörande i nordvästra Skåne. Hans anhöriga är underrättade om dödsfallet, enligt polisen.

FOTNOT: Polisen tar emot iakttagelser om händelsen på telefonnummer 11414.

Runt 300 personer dör varje år i trafiken 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM