Kompisarna skänker förnödenheter till brandmännen

avMiriam Bratt, Nicole Gustafsson

GODA NYHETER

Skogsbränderna i Sverige har fått många att gå samman för att hjälpa till i släckningsarbetet.

Kompisarna Elias Olsson, 27, och Christoffer Zettergren, 26, ville inte vara sämre – de åkte för att hjälpa brandmännen i Kårböle.

– Det känns fantastiskt att hjälpa till, säger Elias.

Karlstadborna Elias Olsson, 27, och Christoffer Zettergren, 26, kände sig frustrerade över att sitta hemma när bränderna rasar i svenska skogar. De bestämde sig för att även de måste göra något.

Under fredagen började de därför att samla ihop förnödenheter för att stötta alla de som kämpar med branden i Kårböle, Hälsingland.

– Vi har samlat ihop mat, ficklampor, batterier, kläder, sängar. Allt som går egentligen, säger Elias.

1 av 7 | Foto: Privat
Elias Olsson från Karlstad: ”Det känns fantastiskt att hjälpa till.”

Lämnade förnödenheter i Kårböle

Natten mellan fredagen och lördagen samlade de ihop allt i en bil och åkte i väg. Mitt i natten kom de fram till samlingsplatsen vid Lassekrogs värdshus, där hemvärnet och räddningsverket håller till.

– Vi öppnade bilen och sa åt dem att ta det de behövde. Sen åkte vi med resten till uppsamlingsplatsen i byn, fortsätter Elias.

Från Elias vän i hemvärnet hade de fått höra att det som behövdes mest var batterier, ficklampor, reflexvästar, vattenflaskor, ficklampor och pannlampor. Därför fokuserade kompisparet på att samla ihop just de sakerna.

”Vi är trötta, men lyckliga”

De sov sedan en natt vid volontärernas samlingsplats vid Folkets hus i Särla.

– Vi är trötta, men lyckliga båda två. Det kändes skönt att äntligen få göra något och inte bara sitta hemma, avslutar Elias.

Var snäll – allt blir bättre! 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM