Löfven ryter till mot Swedbank

avAftonbladet

Statsministern vill se hårdare tag

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning.

– Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han till TT.

Brand i Boden

Vid 09.32 larmades om en brand högst upp i ett trevåningshus i Boden. Två personer var i lägenheten, den ena tog sig ut på balkongen. Den andra var kvar i lägenheten och togs ut av rökdykare.

– Den personen är ganska allvarligt skadad, båda kommer föras till sjukhus, säger Ronny Lindberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

Personen på balkongen togs ner med hjälp av höjdfordon. Branden sägs vara under kontroll, räddningstjänsten undersöker spridningsrisk till andra lägenheter och vindsutrymmen.

Mordförsök i Ronneby

I ett trapphus i Ronneby hittades under natten en skadad man. Mannen har förts till sjukhus under natten, medan en kvinna i 50-årsåldern gripits misstänkt för mordförsök. Polisen hade under lördagsmorgonen inga detaljer om vilken typ av skador mannen fått eller hur allvarligt han skadats.

Larm om explosioner på valdagen i Nigeria

Explosioner har hörts i Nigeria på valdagen. Landet går slutligen till valurnorna för att välja en ny president efter att valet skjutits upp en vecka då valmyndigheten inte lyckats få fram tillräckligt med valmaterial.

Bara någon timme innan vallokalerna öppnade hördes en serie explosioner i den nordöstligt belägna staden Maiduguri. Ännu finns inga uppgifter om skadade personer.

ARTIKELN HANDLAR OM