Polisen i Västerås vill ha hjälp av allmänheten

Foto: Google
Publik i Västerås

avOskar Forsberg

NYHETER

Utreder våldsbrott som inträffade på annandagen

En kvinna blev utsatt för ett grovt brott inne på nattklubben Publik i Västerås på annandagen.

Nu vill polisen komma i kontakt med vittnen.

– Framförallt är det två tjejer som utredarna önskar komma i kontakt med, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Det var under natten mellan annandag jul och den 27 december, någon gång mellan klockan 00:45-01:15, som en kvinna utsattes för ett brott på nattklubben Publik i Västerås.

Kvinnan gick på toaletten.

– Därinne stod två andra kvinnor och en man. Målsägaren och de två andra kvinnorna sade åt mannen att gå därifrån men det gjorde han inte, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen i region mitt.

”Två andra tjejer”

Kvinnan orkade inte vänta utan gick in på toaletten där mannen stod. Då blev hon utsatt för ett brott.

– Målsägaren är säker på att de två andra tjejerna inne på toaletten iakttog mannen som de gemensamt försökte få iväg därifrån. De okända vittnena kan även ha varit kvar på toaletten när mannen lämnade toaletten efter en stund, säger Mikael Hedström.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med brottsrubriceringen av hänsyn till den utsatta kvinnan som mår väldigt dåligt. Man vill inte heller uppge några mer uppgifter eller detaljer om den misstänkta gärningsmannen.

– Man vill inte påverka vittnen i nuläget, genom att till exempel ange något signalement på honom.

Vill komma i kontakt med vittnen

Efter händelsen fick kvinnan hjälp av personal på nattklubben som tillkallade en polispatrull.

Polisens utredare önskar nu komma i kontakt med de båda tjejerna som var på toaletten tillsammans med den utsatta kvinnan och gärningsmannen.

Finns det även några andra personer som har gjort iakttagelser i samband med händelsen på damtoaletten så är utredarna även intresserade av att tala med dem.

– Det är viktigt att påpeka att de här två tjejerna som befann sig inne på toaletten inte har gjort något fel eller gjort sig skyldiga till något brott, säger Mikael Hedström.

Är du en av de två kvinnor som var inne på damtoaletten? Eller har du andra uppgifter om händelsen på Publik den 26-27 december 2018 på natten i Västerås. Ring polisen i region mitt på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM