Nästan fyra miljoner läsare varje dag

Aftonbladet nådde överlägset flest läsare i januari

avAndreas Ekström

Aftonbladet slår rekord. 3 935 000, så många läste Aftonbladet varje dag under januari på webben, i mobilen eller i papperstidningen.

Det gör Aftonbladet till Sveriges överlägset största dagstidning.

– Vi når nästan halva Sveriges befolkning, säger analyschef Robin Hjelte.

Januari var en rekordmånad för Aftonbladet som befäste sin position som Sveriges största dagstidning. Nästan fyra miljoner läste Aftonbladet varje dag på något vis, vilket är rekord. Tvåan i Orvestos mätning, Expressen, nådde strax över tre miljoner läsare, i deras siffror ingår även GT och Kvällsposten.

Flera rekord

Men det var inte bara rekord för totala räckvidden för Aftonbladet, den digitala räckvidden nådde nya rekordsiffror, drygt 3,7 miljoner läsare varje dag. Och den dagliga mobilräckvidden når fler läsare än någonsin, drygt 2,8 miljoner.

– Det ligger ett oerhört lagarbete bakom de här siffrorna. Hela Aftonbladet har under senaste året lagt full kraft bakom att utveckla vår journalistik och göra allt för att våra läsare och tittare ska känna att det är hit de vill gå. Aftonbladet är svenska folkets absoluta förstahandsval för nyheter. Det är vi väldigt stolta över, säger publisher Lena K Samuelsson.

”Vill hålla sig uppdaterade”

Nästan 80 procent av vår trafik kommer till Aftonbladet direkt.

– Det visar att de flesta av våra läsare hittar till oss för att de vill hålla sig uppdaterade, via vår app eller webb och inte via sociala medier eller sökmotorer, säger Robin Hjelte.

ARTIKELN HANDLAR OM