Här räddas tre människor och två hundar ur elden

Bränderna i Kalifornien fortsätter härja

avNiklas Eriksson

NYHETER

Här räddar brandmännen tre människor och två hundar ur skogsbränderna som rasar i Kalifornien.

Samtidigt saknas över 600 personer i statens dödligaste brand i historien.

Nu riskerar sökandet efter dem att försvåras då det ska regna.

Den 8 november tog vad som skulle bli Kaliforniens dödligaste skogsbrand fart. Nu – mer än tolv dygn – senare är minst 78 människor döda, över 630 saknas ännu och tiotusentals hus har gått upp i rök.

I Butte County, ett av de värst drabbade områden i norra Kalifornien, arbetar nu räddningsmanskapet i det förkolnade städerna med att försöka hitta kvarlevor av dem som inte hunnit fly.

1 av 5 | Foto: David Nordquist / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Ett arbete som också riskerar att försvåras nu när det förväntas regn. Enligt ABC News riskerar kvarlevor att spolas bort och askan kan förvandlas till en tjock och svårmanövrerads smet.

Cirka 70 procent av branden var under tisdagen under kontroll. Under dagen släppte också brandförsvaret i staten filmer från deras insatser i eldinfernot vid en av de andra bränder som plågat staten.

På filmen syns hur de flyger in i den tjocka röken från skogsbranden kallad Woolsey Fire – och räddar tre människor och två hundar undan lågorna, skriver AP.

Piloterna David Nordquist och Joel Smiths dödsföraktande flygningar i de kaliforniska bergen var egentligen ett släckningsuppdrag när de plötsligt ombads hjälpa en grupp människor som blivit instänga i brandområdet.

En insats som mot alla odds lyckades – och förevigades på film.