Här märks hundbajset ut med orange färg

avMalin Wigen

NYHETER

Någon har tröttnat på högarna av hundbajs och har visat sitt missnöje, genom att spreja färg runt dessa.

– Det är någon slags bajspolis som har gått runt där, det måste ha tagit en del tid och energi att göra det, säger Anna Gullberg.

Anna Gullberg och hennes son Emrik, 7, var på väg till skolan när han såg att någon sprejat orange färg på marken i området där de bor i centrala Falun. Först förstod de inte vad det var, utan tyckte bara att det såg konstigt ut. Men sedan såg de att någon markerat ut högar med hundbajs genom att spreja prydliga cirklar runt om.

– Det såg ganska roligt ut måste man ändå säga. Det är väl någon har tröttnat helt enkelt och tyckt att det här var för himla äckligt och ville visa de som låtit sina hundar att bajsa fritt under vintern att de borde plocka upp efter sig, säger Anna Gullberg och forsätter:

– Det är någon slags bajspolis som har gått runt där, det måste ha tagit en del tid och energi att göra det. Man kan föreställa sig att det här var en person som var ordentligt uppretad över hur det såg ut.

1 av 3 | Foto: Privat
Någon har sprejat orange färg runt högarna av bajs.

De har aldrig sett denna typ av protest mot hundbajs i området förr.

– Däremot har vi sett högar med bajs men ingen som har lackat ur och målat ut dem så.

Om tilltaget har gjort någon skillnad är svårt att säga, då hon inte noterat om det var mer eller mindre bajs.

Hon skrev om sin och sonens upptäckt på sin Facebooksida: ”Vem denna vardagshjälte är vet ingen, men vi är team Vän av ordning! Finns Ove på riktigt och bor han alltså granne med oss?”.

Men ännu har ingen gett sig till känna.

– Jag har inte hört vem det skulle kunna vara, någon person som håller ordning och reda kan jag tänka mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Falun

Facebook