Här kallar Trump Paradise för ”Pleasure”

avEbba Thornéus

NYHETER

Under lördagen besökte president Donald Trump staden Paradise – en av brandkatastrofens värst drabbade platser.

Men trots stundens allvar gav han den eldhärjade staden helt fel namn – två gånger.

– Vad vi såg i Pleasure idag, vilket namn just nu, vad vi såg i Pleasure..., säger Trump innan han slutligen blir tillrättavisad av lokalbefolkningen.

Staden Paradise i Kalifornien har jämnats med marken i den katastrofala Camp Fire-branden som drabbat USA:s västkust den senaste veckan.

I princip samtliga av de med totalt 26 000 invånarnas hem är utbrunna och branden, som är den värsta och mest dödliga i delstatens historia, har hitintills tagit 76 liv.

– Vi är mitt i en katastrof, säger Kaliforniens guvernör Jerry Brown enligt TT.

Över 1200 personer saknas fortfarande och under lördagen besökte president Donald Trump staden.

”Pleasure... Paradise”

Men under en presskonferens lyckas Trump blanda ihop orden och i stället för Paradise refererar han i stället till staden som Pleasure.

– Du inser inte vad som sker där förrän du själv är på plats. Och vad vi såg i Pleasure idag, vilket namn just nu, vad vi såg i Pleasure..., säger presidenten och blir sedan hastigt tillrättavisad av guvernören Jerry Brown bredvid honom, och fortsätter då istället:

– Paradise... vad vi såg i Paradise är inte acceptabelt.

Trump har fått stark kritik för sin retorik kring katastrofbranden då han beskyllt delstaten för att missköta skogarna och hotat med att strypa stödet till brandbekämpningen.

Skamlig attack

Något som fick de tusentals brandmän som kämpade mot lågorna att se rött.

– Jag tycker att detta är en skamlig attack på Kalifornien och på alla våra modiga män och kvinnor som befinner sig vid frontlinjen, sa fackförbundet California Professional Firefighters ordförande Brian K Rice.

Parallellt med Camp Fire-branden besökte Trump även Woolsey-branden, som rasar kring Malibu, väster om Los Angeles, och som hitintills har kostat tre människor livet.

Därför lyckas Trump skaka av sig skandalerna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM