Stora störningar hos Tele2 över hela landet

SOS Alarm: ”Kan vara problem att komma fram”

avIsabelle Nordström, Hans Österman

Tele2 och Comviq har drabbats av problem under natten mot torsdagen.

Användare över hela landet rapporterar om att telefoni och internet legat nere.

– Vi jobbar på det här för fullt, men det är fortfarande problem i framför allt Göteborgsområdet, säger Joel Ibsen på Tele2s presstjänst under morgonen.

Enligt sajten Downdetector, där användare kan rapportera om aktuella driftstörningar, började problemen för Tele2 klockan 03.14.

Kunder från hela Sverige har rapporterat att de drabbas.

”Tele2 nere i Stockholm sen 40 min tillbaka, kan varken ringa eller använda internet”, skriver en användare strax efter 03.30.

1 av 2

Även på Tele2:s Facebooksida rapporterar kunder att de varken kan ringa eller använda internet.

– Vi har haft riksomfattande störningar sedan 03 i natt. Vi jobbar på det här för fullt, och börjar gå mot normala lägen igen men har fortfarande problem i Göteborgsområdet framför allt, säger Joel Ibsen, kommunikationsansvarig på Tele2, vid 07-tiden.

Vad har hänt?

– Det är för tidigt att säga vad det här beror på men vi jobbar för fullt på att åtgärda det här, sen kommer vi att ha en tydlig lägesrapport när det här är klart.

Under förmiddagen har många av kunderna fått tillbaka täckningen. Men trots detta hör många av sig till Aftonbladet om att det fortfarande är problem.

”Vi har dock fortfarande påverkade kunder över hela landet och vi rekommenderar dessa att starta om sina telefoner ifall problem kvarstår”, står det på Tele2:s hemsida.

Kom inte fram till SOS Alarm

Flera personer har kontaktat Aftonbladet om att det inte har gått att nå SOS Alarm via 112.

– Under natten fick vi informationen att det inte påverkade, men under morgonen så ser våra tekniker att det säkert kan finnas samtal som inte har nått fram. Men vi vet ingen omfattning, säger Linn Eriksson vid SOS Alarms pressjour.

De digitala skyltarna vid busshållplatserna i Göteborg har inte fungerat under morgonen.

– Det hänger ihop med problemen hos Tele2. Vi inte kan inte få ut informationen som vi brukar och vi har en "banner" på informationstavlorna där det står att det inte fungerar. Vi sprider all möjlig information i den mån vi kan - via kundservice, till tågvärdar, förare och personal, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik, till GP.

Hemtjänstens trygghetslarm i Lilla Edets kommun har slagits ut i samband med Tele2-störningen, skriver Ttela.

Tidigare under morgonen låg lågtrafiken över Öresundsbron nere med hänvisning till telefoniproblemen. Tågen var inställda mellan 04.17 och 04.40.

– Det drabbade godstrafik över bron. Där är trafiken igång igen nu, men jag har ännu inte fått klartecken för övriga landet, säger Jasmine Boulechfar på Trafikverkets pressjour.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tele2

Telefoni

Internet

AB Voice