Anställd misshandlad på krogen – gäster gripna

avHans Österman

Den anställde skulle lämna krogen när han fick en pistol riktad mot huvudet och slogs medvetslös.

Två misstänka greps efter att ha flytt till ett garage.

– De var gäster på restaurangen. Den anställde fick slag och sparkar i huvudet, säger Ola Österling vid polisen.

Klockan 20.57 fick polisen flera samtal om slagsmål på en restaurang på Kvarnholmen.

– Det skedde helt öppet inför gästerna. Restaurangen var i högsta grad i full drift, säger Ola Österling, presstalesman vid polisens regionledningscentral.

Två misstänkta män flydde efter bråket och kunde gripas i ett garage i närheten. De är 32 respektive 41 år gamla och misstänks nu för grov misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– De var där och käkade och började slåss inne på restaurangen. I samband med slagsmålet har man uttalat hot och visat pistol, säger Ola Österling.

Hannes Kinnunen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, uppger under natten mot söndagen att den kroganställde mannen hade jobbat klart för dagen och skulle gå hem när han blev attackerad.

– På väg ut ur lokalen blev han upphunnen av vid entrén. Pistolmannen drog upp ett skarpladdat vapen utan förvarning och riktade det mot hans huvud, säger han.

– Sedan kom den andra gärningsmannen fram och då hoppade de på den anställde. Han förlorade medvetandet av misshandeln och kontrollerades av ambulanspersonal när han vaknat igen.

Motivet är okänt, men polisen utreder om den till synes oprovocerade attack kan ha sin bakgrund i någon tidigare händelse.

Flera av de övriga gästerna på krogen försökte stoppa gärningsmännen och kunde sedan leda polisen till garaget där de greps. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nacka

Stockholm

Vapenbrott