God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Minst 24 döda efter tågurspårning

Minst 24 personer har omkommit och 31 skadats när ett frakttåg spårade ur i Kongo-Kinshasa på söndagen. De flesta av de omkomna och skadade var fripassagerare på tåget.
– Vi har fått fram 24 kroppar, mestadels barn. Men det är en provisorisk siffra eftersom vagnarna fortfarande är omkullvälta, säger en polismedarbetare.

Läs hela artikeln

Explosion krossade ruta i flerfamiljshus

Polis och räddningstjänst larmades om en explosion i statsdelen Hyllie i Malmö på söndagskvällen. En fönsterruta i entrén till ett flerfamiljshus ska ha krossats.
– Jag hörde en smäll utanför fönstret. Huset skakade och när jag tittade ut var det en massa rök. En port är full med krossat glas. Det är väldigt obehagligt, säger en boende i området till Sydsvenskan.

Läs hela artikeln

Två döda vid S:t Patricks-firande

Två personer har dött under firandet av S:t Patrick's day på ett hotell i Cookstown i Nordirland, uppger polisen. Enligt BBC har fyra personer tagits till sjukhus. BBC rapporterar också att ett stort antal unga var på plats vid hotellet. Polisen säger att man ännu inte vet vad som har hänt.

Läs hela artikeln

Vann ”Farmen” – här är segrarens kritik

”Farmen”-finalen blev en spännande tillställning. Till slut var det Tobias Möller som gick vinnande ur striden efter att avgjort med sina vedklyvningskunskaper.
– En riktig jäkla lycka att lyckas med planen, säger han till Nöjesbladet.

Läs hela artikeln

EM-kval på lördag och här är det kris

Det svenska landslaget har drabbats av en mittbackskris inför EM-kvalet. Victor Nilsson Lindelöf tackar nej, Pontus Jansson är skadad och ljumskarna krånglar för Andreas Granqvist. Nu kan Filip Helander få ett stort ansvar.
– Klart jag är redo, säger han till Sportbladet.

Läs hela artikeln

Monica, 64: ”Tror folk är lite rädda för färger”

Bil, blommor, kläder och julgran. Tandläkaren Monica Palmö, 64, har allt i färgen lila.
– Jag blir glad av det och framför allt glädjer det andra, säger hon.

Läs hela artikeln

”Det är dags för en Centerrevolt”

INGVAR PERSSON: ”Det finns en sak som får svenska kommunalpolitiker att bli lite mer rasande än något annat, att statliga jobb försvinner från kommunen. Frågan är vad centerpartistiska kommunalmän och kvinnor säger när de inser att partiledningen och den energiska chefsideologen Martin Ådahl håller på att lägga ner en stor del av staten på den svenska landsbygden. Exakt det blir effekten av centerledningens ambitioner att privatisera Arbetsförmedlingen.

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!