Här är veckans bästa bilder – världen runt

avMattias Kling

Börsen fick skrämselhicka, Tyskland reste sig på fötter – och i Storbritannien fick Jack Brooksbank slutligen sin prinsessa.

Världen över fanns fotografer på plats för att dokumentera dessa ögonblick.

Så här ser det ut.

Foto: Richard Drew/AP

FLIS OCH PANIK Aktiemäklaren Peter Tuchman får illustrera känslan som utbröt på New York-börsen i onsdags, då Dow Jones föll mer än 800 punkter. Raset är det värsta på åtta månader och orsakades främst av fallande kurser på teknikaktier.

Foto: Amit Dave/REUTERS

ETT SKUMT JOBB En brandman i Ahmedabad, Indien, täcks med filmbildande skum under släckningsarbetet vid en brand i en tinnerfabrik i utkanten av staden.

Foto: Jonathan Ernst/REUTERS

”MODER JUSTITIA SER NER PÅ MIG …” Trots envisa anklagelser om sexövergrepp valdes den konservative Brett Kavanaugh för en vecka sedan in som ny domare i Högsta domstolen i USA. Med minimal marginal – 50 röster mot 48 – sa senaten ja till Trumps HD-domarkandidat Kavanaugh, ett beslut som möttes av protester i Washington. Här har en demonstrant klättrat upp i Fru Justitias knä utanför domstolsbyggnaden.

Foto: Yui Mok/AP

PUSS, MIN PRINSESSA Storbritannien la för en dag hätska Brexitdebatter åt sidan och lät sig i stället svepas med i rojalistisk yra, då prinsessan Eugenie fick sin Jack Brooksbank. Bröllopet ägde rum i fredags i St George’s chapel på Windsor castle och bruden bar en klänning som tydligt visade ärret efter hennes skoliosoperation.

Foto: Evan Vucci/AP

WEST WING USA:s president Donald Trump bjöd i torsdags in rapparen Kanye West till en lunch i Vita huset. Syftet med lunchen var att diskutera jobb i tillverkningsindustrin, USA:s fängelsereformer, hur gängkriminalitet kan undvikas och hur våldet i Chicago, Kanye Wests hemstad, kan minskas.

Foto: Hassan Ammar/AP

REDO FÖR NYA STRIDER Mostafa var tidigare soldat i den syriska regeringsarmén, men förlorade båda sina ben i inbördeskriget. Han är en av alla krigsveteraner som nu tvingas lära sig att leva utan kroppsdelar eller med andra handikapp efter att ha sårats i strid. Här övar han upp sin armstyrka på Ahmad Hamish Martyr-sjukhuset i huvudstaden Damaskus, samtidigt som striderna fortsätter att rasa på andra ställen i Syrien.

Foto: Douglas R Clifford/TAMPA BAY TIMES/AP

EN STAD I SPILLROR Antalet bekräftade dödsoffer i orkanen Michael stiger sakta, i takt med att räddningsstyrkor når drabbade områden i Florida. Den lilla staden Mexico Beach blir aldrig densamma igen, men katastrofmyndigheten Fema uppmanar boende att bygga bättre nästa gång. Här undersöker räddningsarbetarna Patricia Cantrell och Ana Kaufmann ödeläggelsen i orkanens spår.

Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

CCC3PO? Humanoiden Sophia har konstruerats av företaget Hanson Robotics i Hongkong. Den ser ut och pratar som en människa, kan förstå skämt och skämta tillbaka – tydligen så pass bra att den har gästat flera amerikanska pratshower. Sophia är dessutom den första robot som tilldelats ett medborgarskap då den i samband med en teknikshow utsågs till saudisk medborgare. I fredags fick ”hon” hålla presskonferens, när journalisterna flockades vid ett möte för unga uppfinnare i den ukrainska huvudstaden Kiev.

Foto: Sean Gallup/Getty

PÅ FÖTTER MOT HATET Demonstranter slöt upp i en jättemarsch i Berlin på lördagen mot främlingsfientlighet och högerradikalism.

Manifestationen, en av de största i Tyskland på senare år, var dels ett svar på sommarens protester mot invandringen i flera städer i östra Tyskland, dels en markering mot främlingsfientliga Alternativ för Tyskland (AFD) inför söndagens delstatsval i Bayern, skriver TT.

Enligt arrangörerna demonstrerade över 150 000 personer denna varma höstdag i huvudstaden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland

USA

Syrien

Ukraina

Kanye West