Efter dödskjutningen – polisen söker bil

avTT

Foto: Fredrik Sandberg/TT
En man i 60-årsåldern har skjutits till döds i Uppsala. Arkivbild.

Efter dödsskjutningen i Uppsala då en man i 60-årsåldern miste livet söker polisen vittnen som kan ha sett en röd eller mörk bil.

Vid 23-tiden på lördagskvällen larmades polisen av flera personer om en skottlossning i ett bostadsområde i Uppsala. Fler personer blev vittnen till skjutningen, som skedde utanför en bostad, skriver UNT.

På platsen hittades en skottskadad man, som fördes till Akademiska sjukhuset med svåra skador. Hans liv gick dock inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Polisen utreder nu händelsen med vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen. Ingen misstänkt är gripen, men polisen har inlett en förundersökning om mord. Vittnen har berättat att en bil setts lämna platsen efter skottlossningen, och nu vill polisen veta mer om den.

Vill ha hjälp

– Vi vill ha hjälp från allmänheten, och efterlyser nu vittnen som kan ha sett en röd eller mörk bil, som kan ha färdats på gång- och cykelvägar, säger Pelle Mellberg, polisens presstalesperson.

Än så länge är polisen mycket företegen om omständigheterna kring dödsskjutningen. Man kan inte säga något om offret, eller om det kan vara fråga om en gängrelaterad uppgörelse.

– Vi uttalar oss inte heller om hur många gärningsmän det kan vara fråga om, eller motivet för skjutningen.

Polisen vet vilken slags vapen som använts, och hur många skott som avlossats, men det är inte heller något som Pelle Mellberg vill berätta om i nuläget.

Oro och rädsla

Frågan är hur allmänheten ska tänka kring det som hänt, och om det finns anledning att vara orolig för exempelvis hämndaktioner eller fler skottlossningar i Uppsala. Pelle Mellberg förklarar att han förstår att många blir oroliga.

– Jag tycker inte att man ska vara rädd. Men att vara vaksam är alltid bra. Om man ser något ska man inte tveka att höra av sig till polisen, säger han.