God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Israeliska attacker mot iranska mål i Syrien

Israel har slagit till mot iranska mål i Syrien, uppger israelisk militär, och varnar samtidigt syriska styrkor för att attackera landets territorium eller styrkor. Enligt uttalandet riktar sig attacken mot specialstyrkan Quds, som ansvarar för iranska revolutionsgardets insatser i utlandet.

Läs hela artikeln

Man anhållen efter biljakt i Skövde

En man har anhållits för flera brott efter en dramatisk biljakt i Skövde sent på söndagskvällen, skriver Skaraborgs Allehanda. Polisen larmades inledningsvis om ett inbrott i en butik, där gärningsmannen tagit sig in genom att krossa ett skyltfönster. Efter inbrottet flydde mannen och polisen tog upp jakten, som beskrivs som dramatisk.

Läs hela artikeln

Många döda i översvämningar i Madagaskar

Kraftiga regn och översvämningar som dragit med sig byggnader i Madagaskars huvudstad Antanarivo har lett till minst nio människor död.
"Under en räddningsoperation i distriktet Tsimialonjafy påträffades fem kroppar", skriver stadens räddningstjänst i en rapport som också klargör att fyra kroppar hittades dagen innan under bråte som spolats upp under skyfallen.

Läs hela artikeln

”Han fortsätter att kränka mig”

Konflikten mellan ”Farmen”-deltagarna Mahsa Farajollahi och Göran Söderlund har inte undgått tv-tittarna. Bråket har efter programmet trappats upp ytterligare på sociala medier.
– Jag är väldigt förvånad att han fortsätter att kränka mig även efter ”Farmen”, säger Mahsa Farajollahi till Nöjesbladet.

Läs hela artikeln
Peo Thyrén om mörka åren i Noice – läs utdrag ur hans självbiografi här
Adam Alsings penismiss hos Petra Mede – programledaren visade för mycket

Nu är Elias lika stor som Foppa

Först styrde han in ett mål. Sen fick han en puck på sig som turligt gav en assist.
– Det är fantastiskt att vara tillbaka, säger Elias Pettersson som därmed tangerat Peter Forsberg från hans debutsäsong i NHL med 44 poäng på 39 matcher.

Läs hela artikeln
Svenska jublet efter Norges vinst – säkrar en svensk OS-kvalplats
Guldvinnaren sågar Norges pressmeddelande – om hennes hormonbehandling

Niclas såg hjälplös galt på isen – ingrep direkt

Ett vildsvin försökte ta sig över sjön men plötsligt tog det stopp. Stressad över alla människor runt den, låg den på isen och kom ingenstans. Det var då Niclas och hans vän ingrep, och blev vildsvinets hjältar, skriver Motala Vadstena Tidning.
– Det var en 80 kilo bastant klump som inte fick något fäste på isen utan istället låg med benen brett isär i 180 grader, säger Niclas Östman till Aftonbladet.

Läs hela artikeln

”Förstör inte vår svenska modell”

INGVAR PERSSON: ”I dag presenterar Stefan Löfven sin regering. Den kommer att ta över det politiska ansvaret för att vårda förutsättningarna för lönebildningen inför nästa års avtalsrörelse. Löfven vet bättre än de flesta hur stor skada klåfingriga politiska ingripanden kan göra. Men han vet också hur mycket svårare löneförhandlingarna blir om de ska försöka kompensera för en orättvis fördelningspolitik som dessutom missgynnar kvinnor.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!