Polisen fick larm om ”stökig” man – nu sprids viktiga inlägget

avMalin Wigen

NYHETER

Polisen ryckte ut när flera personer larmat om en man som ”antastade” fotgängare och försökte stoppa bilar på gatan. När de kom till platsen insåg de snart att något inte riktigt stämde. Nu sprids deras inlägg om händelsen där de påpekar att allt inte alltid är som det ser ut att vara.

På torsdagen vid lunchtid var det flera som hörde sig till polisen och sa att en man  uppträdde stökigt utanför Knutpunken i Helsingborg. Mannen ska ha ”antastat” fotgängare och försökt att stoppa bilar på gatan. 

En polispatrull åkte till platsen. I samband med att de anlände så var mannen på väg att ta tag i en kvinna. Polisen omhändertog honom direkt, i tron om att han led av psykisk ohälsa alternativt var påverkad. Men de märkte snart att något inte riktigt stämde. När de gick igenom hans kläder hittade de en insulinspruta och blodsockermätare. 

Kördes till akuten

Mannen uppträdde mycket förvirrat och pratade osammanhängande, polisen som förstod att han hade en insulinchock körde honom till akuten. Där konstaterades det att mannen hade kritiskt låga blodsockervärden och han fick behandling direkt.

Foto: Polisen
Mannen var inte full, vilket polisen trodde först.

När mannen kom till sans igen så mindes han ingenting av vad som hänt. Han var dessutom djupt skamsen över sitt uppträdande i city men lika tacksam för engagerad allmänhet och polisens agerande”‚ skriver polisen på sin Facebooksida där de berättar om händelsen.

Mannen kunde sedan lämna sjukhuset och är inte misstänkt för något brott.

Polisen menar att det finns lärdomar att dra från denna händelse. Bland annat att allt inte är vad det ser ut att vara, i detta fall var ”fyllan” en allvarlig sjukdom. Dessutom tackar polisen allmänheten som hörde av sig till polisen, samt de personer som sa ifrån när vissa tog upp sina mobiltelefoner för att filma.

ARTIKELN HANDLAR OM