Här letar de efter Lennart ”Lelle” Hildebrand

avIsabelle Nordström

NYHETER

Turnéledaren försvann 1999 med en stor summa pengar på sig.

Pengarna har hittats, men ”Lelle” Hildebrand är fortsatt försvunnen.

I helgen gav sig Missing People ut i området – utan att göra några fynd.

Det har gått nästan 20 år sedan Hammerfalls dåvarande turnéledare Lennart ”Lelle” Hildebrand försvann efter en konsert i Sölvesborg i Blekinge.

Kvällen den 25 januari 1999 lämnade den då 37-årige mannen klubben Kartago. Någon gång mellan 21.30 och 22.00 ska Lelle Hildebrand ha sagt till bandets trumtekniker att han skulle gå ut i en kvart, för att utföra ett ärende.

Han gick ut med en rockmanager för att få en stor summa pengar – och kom aldrig tillbaka igen.

Rockmanagern var misstänkt

Drygt en vecka efter försvinnandet hittades Lelle Hildebrands väska, innehållandes hans dator och 74 000 kronor, fastfrusen i isen vid sjön Immelns södra strand.

Polisens teori var länge att rockmanagern skjutit ihjäl Lelle, men det gick aldrig att bevisa. Den misstänkte förnekade all inblandning och några år senare lade åklagaren ner förundersökningen eftersom det inte gick att bevisa brott.

Rockmanagern dömdes sedan till livstids fängelse för ett mycket uppmärksammat trippelmord.

1 av 5 | Foto: Krister Hansson
Missing People söker efter ”Lelle” Hildebrand.

I 19 år har mordfallet gäckat mordutredarna. Förra året återupptog polisens Kalla fall-grupp utredningen.

Under lördagen gav sig Missing People ut för att hjälpa polisen i sökandet. Frivilligorganisationen har fått ett antal områden som polisen vill att de ska söka av.

Inga fynd

Men det blev inget fynd när man gick skallgång i området kring sjön Immeln, där väskan hittades. Ett 30-tal personer dök upp för skallgången.

– Det har inte gjorts några fynd som kan sättas i samband med försvinnandet, säger Christer Ågren, operativ chef för sökandet.

I slutet av 2017 sökte polisens dykare efter Hildebrand i Ivösjön i nordöstra Skåne – inte heller då gjordes några fynd.

Men Missing People ger inte upp.

– Vi har fått ett antal områden som polisen vill att vi söker av, det kommer väl att bli några helger framöver, säger Christer Ågren.

Nästan 600 olösta mord i Sverige – kallas ”kalla fall” 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM