Vill införa mobilförbud på stadens badhus

avNicole Gustafsson

Förbud att filma och fota på badhus? Det kan bli verklighet för gästerna på Centralbadet i Norrköping.

Bakgrunden till förslaget är säkerheten på badhusen – något som kan stärkas med ett mobilförbud enligt förslaget.

Hur kan man förbättra säkerhet på badhusen? Enligt ett medborgarförslag som har kommit in till Norrköpings kommun så är lösningen mobilförbud, något Folkbladet rapporterat om.

Personen som skickat in förslaget menar att mobiltelefoner stjäl vår uppmärksamhet – vilket kan leda till livsfara på ett badhus. Dessutom kan personer som inte vill fastna på bild råka göra det.

”Fotografering kan även missbrukas med smygfotografering av badgäster” skriver medborgaren i sitt förslag.

Kan bli mobilförbud på fler badhus

Kultur- och fritidskontoret har kollat på förslaget och frågat kommunens jurister om det kan vara möjligt att införa ett förbud mot fotografering på badhus. Och om det finns ett befogat problem med att fota på badhus så går det att juridiskt genomföra ett sådant lagförslag.

Ägarna till Centralbadet, Medley, är dock inte lika förtjusta i förslaget som nu hamnat på politikernas bord. De menar att det förstör för gäster som vill dokumentera badbesök tillsammans med vänner och familj.

Om det kommer att bli mobil- och kameraförbud eller inte kommer att fattas när kultur- och fritidsnämnden sammanstrålar på tisdag den nionde april. Förslaget om förbud kan även infatta fler bad på orten än Centralbadet.

ARTIKELN HANDLAR OM