Misstänkte tonåringen överklagar häktningen

avTT

Foto: Henrik Montgomery
Den pojke som häktades av Jönköpings tingsrätt i torsdags, misstänkt för mordet på en hemlös man i en park i Huskvarna, överklagar häktningen till Hovrätten. Arkivbild.

Den pojke som häktades av Jönköpings tingsrätt i torsdags, misstänkt för mordet på en hemlös man i en park i Huskvarna, överklagar häktningen till hovrätten.

Efter en över en timme lång överläggning beslutade tingsrätten i torsdags att häkta pojken på sannolika skäl misstänkt för mord. Hans advokat Anders Tolke deklarerade redan i rätten han hade för avsikt att överklaga beslutet.

"Överklagan lämnades in till tingsrätten under måndagen", skriver nu Anders Tolke i meddelande till TT.

Ärendet hanteras nu av Göta Hovrätt. Hovrätten kan välja att fatta beslut byggt på handlingarna från tingsrätten men har också möjlighet att inhämta kompletterande synpunkter från åklagaren om det anses vara nödvändigt.

Den hemlöse mannen, som var i 50-årsåldern, hittades död i parken i början av augusti. Men först en vecka senare när mannens kropp hade obducerats rubricerades dödsfallet som mord.

Två tonåringar är misstänkta för mordet. Utöver den häktade är ytterligare en pojke misstänkt för mordet, men då han är under 15 år kan han inte frihetsberövas. Pojken har dock tilldelats ett juridiskt ombud.

Under gårdagen skickade åklagaren Linda Schön ut ett pressmeddelande och skrev bland annat att "Det kommer att bli en omfattande utredning där många förhörspersoner är unga och där det ställs extra stora krav på att förhören genomförs på rätt sätt".

ARTIKELN HANDLAR OM