Elin köpte vegetarisk hamburgare – fick bacon i

avMalin Wigen

Ur den vegetariska hamburgaren som Elin Abrahamsson köpt på McDonalds välde det ut bacon.

– Just då kändes det som att det var någon som ville jävlas med mig.

Häromveckan var Elin Abrahamsson, 34, med sin familj i Mölndal och handlade inför midsommarfirandet. När de var på väg hem svängde de förbi McDonalds och köpte mat. Elin, som är vegetarian, beställde en vegetarisk hamburgare. När det var dags att äta hemma väntade en otrevlig överraskning.

– När jag öppnade hamburgaren så vällde det ut massa bacon. Jag äter inte kött och jag har inte gjort det sedan jag var 15, så där och då blev jag så jäkla besviken. Jag var skithungrig och jättetrött, säger hon och fortsätter:

– Det kändes som det var ett skämt, en vegetarisk burgare med extra bacon.

Hennes sambo föreslog att de skulle vända tillbaka men det tyckte inte Elin var värt besväret.

– Bara lukten fick mig att känna att det är sista gången jag handlar där.

Hon skrev om besvikelsen på sitt Instagramkonto.

– Jag var besviken och sur som man kan bli när man är hungrig. Men jag kan inte säga att det var någon som gjorde det med vilja men visst just då kändes det som att det var någon jävel som ville jäklas med mig. Det kändes bara så konstigt att jag beställt en vegetarisk burgare så var det en massa bacon på.

1 av 3 | Foto: Privat
Elin fick bacon i sin vegetariska burgare.

McDonalds: ”Är beklagligt”

Snabbmatskedjan har kontaktat henne via Instagram och bett om ursäkt.

– Det är fint att man i alla fall kan stå för det och vill ställa allt till rätta.

Det är dock inte första gången som Elin hittar spår av kött i sin mat.

– Jag har råkat ut för det ganska många gånger. Man blir lite trött på det, jag tycker man har kommit så långt nu, det är rätt många som inte äter kött. Det är som om någon har en matallergi eller vad som helst, det är viktigt att man får det man har beställt. Men fel kan det bli, det är jag villig att förstå men just i torsdags vill jag inte förstå det.

Ulf Ternström är franchisetagare för den aktuella restaurangen. Enligt honom finns det ingen direkt förklaring på hur det har kunnat hamna bacon i burgaren. Han uppmanar att gästen kontaktar dem och att de får en ny chans.

– Det har blivit fel och det är väldigt beklagligt. Självklart ska man få det man beställer när man beställer hos oss. Vi ser allvarligt på det här, det är viktigt för oss att det blir rätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds

Hamburgare

Mölndal