Här är restaurangen – som har spindel-burgare på menyn

avMalin Wigen

För hamburgerälskaren som är våghalsig och inte är rädd för spindlar finns det en restaurang som just nu har en speciell burgare på menyn – som toppas med en tarantel, skriver Fox News.

Hamburgerrestaurangen Bull City Burger and Brewery i Durham i North Carolina, USA, serverar en lite speciell hamburgare under april månad, skriver Fox News. Hamburgaren består av klassiska ingredienser som biffkött, gruyere-ost och chilisås och toppas med en lite annorlunda ingrediens – nämligen en spindel av sorten tarantel.

Anledningen till den vågade hamburgaren är att restaurangen firar "Exotic Meat Month” där man erbjuder rätter av med exotiska inslag. Det är det tredje året i rad som spindelburgaren finns på menyn.

Förutom det tog Seth Gorrs, ägaren av restaurangen, in syrsor, chokladdoppade skalbaggar och älg på menyn för sju år sedan.

Är man sugen på att testa ”åttafotade” burgaren får man betala 30 dollar, vilket motsvarar cirka 250 kronor. Dock får inte alla chansen utan man får anmäla intresse så lottar sedan restaurangen om vem som blir den lycklige – då rätten är så populär. Blir man utvald har man 48 timmar på sig att boka en tid då man kommer till restaurangen. Den som klarar av utmaningen får en t-shirt i belöning.

– Det finns ingen åldersgräns. Det passar även ett äventyrslystet barn som gillar att prova nya saker – som barn som redan stoppar i sig spindlar och myror, säger restaurangens talesperson Megan Cindrich, till Fox News.

Alla har olika sätt att inta hamburgaren.

– En person plockade bort tarantelen, doppade den i ketchup och stoppade den i munnen, säger hon till Fox News.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hamburgare