Aftonbladet växer – nya rekordsiffror

avAndreas Ekström

Rekord för Aftonbladet – igen!

Mer än var tredje svensk läser nu Aftonbladet i mobilen, visar den senaste mätningen från Orvesto.

I förra mätningen slog Aftonbladet rekord i bland annat den totala räckvidden. Vi når nästan en miljon fler än närmaste konkurrenten Expressen/GT/Kvällsposten.

Foto: ANDREAS BARDELL
Laddar Live Upplevelse

Den senaste Orvestoundersökningen visar att Aftonbladet slår rekord igen. 2 874 000 läser nu tidningen varje dag i mobilen, vilket är en ökning med 22 000 jämfört med senaste mätningen.

Även på veckobasis ökar Aftonbladet i mobilen mot sina konkurrenter.

”Journalistik som engagerar”

I förra mätningen skiljde det bara 147 000 läsare varje vecka – men nu har Aftonbladet dragit ifrån och i den nya mätningen når tidningen 383 000 fler varje vecka än närmaste konkurrenten.

– Siffrorna är ett kvitto på att vi gör journalistik som engagerar besökarna. Vi är så klart väldigt glada för varje person som väljer att besöka, och engagera sig i, Aftonbladet. Ett stort tack till er! säger Karin Schmidt Hellsing, redaktionschef på Aftonbladet.

Flera av Aftonbladets redaktioner når fler och fler läsare. Så många som läste Sportbladet i februari har det inte varit sedan fotbolls-VM förra året.

”Gapet ökade”

Nöjesbladet lästes av rekordmånga, det var en av de bästa månaderna någonsin för redaktionen.

– Nöjesbladet hade en stark start på 2019 med flera stora nyhetshändelser, till exempel Melodifestivalen där vi varit nyhetsledande med flera stora avslöjanden där läsarna visade sitt tydliga engagemang med betydligt mer läsning än tidigare år. Extra roligt är att gapet till Expressen nöje ökade under februari, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Flera av Aftonbladets läsare säger att de läser tidningen flera gånger i veckan. Framförallt när det händer något vänder man sig till Aftonbladet.

– Jag läser tidningen vid hetsiga händelser, om det är något som har hänt. Aftonbladet känns pålitligt och snabba. Man får bra information, säger Ethiopia Tamrat, 19 år.

En av fördelarna med att läsa i mobilen, enligt flera av dem som Aftonbladet talar med är användarvänligheten.

– Appen har en tilltalande design och är lätt att använda, säger Maria Eklund.