Hovet: ”Kommer kontakta kommunen”

avOskar Forsberg

NYHETER

De nya modulhusen som uppförts av Stiftelsen Silviahemmet står nu utan bygglov.

Det står klart efter en dom i mark- och miljödomstolen.

Hovet uppger för Aftonbladet att man nu kommer kontakta Ekerö kommun för att inleda en dialog om eventuella förändringar

Stiftelsen Silviahemmet har byggt nya modulhus på Drottningholm. Men efter flera turer har bygglovet dragits in på grund av grannars missnöje.

Byggkonceptet BoKlok, som är ett samarbete mellan Ikea och Skanska, står tillsammans med Silviahemmet bakom projektet, som kallas SilviaBo.

1 av 2 | Foto: Andreas Bardell
Modulhus vid Drottningholm.

”Inleda en dialog”

Hovets informationschef skriver i ett mejl till Aftonbladet att det är det beviljade bygglovet från januari 2017 som byggprojektet utgått ifrån. Ett bygglov, som enligt Lennart Nilsson, f.d. ordförande i kommunen byggnadsnämnd, beviljades efter påtryckningar.

”BoKlok kommer nu kontakta kommunen för att inleda en dialog om vilka eventuella förändringar som behövs göras”, skriver Margareta Thorgren i ett mejl till Aftonbladet.

Stolt drottning

Enligt Thorgren är Silvia själv mycket nöjd med projektet.

”Drottningen är stolt över SilviaBo-konceptet - att ge äldre par, där en drabbats av demens, möjligheten till ett gemensamt hem där de kan fortsätta åldras ihop”, skriver Thorgren.

Hon skriver vidare att projektet har ”respekt för alla frågor och funderingar som kommer upp i samband med nya byggprojekt”.

ARTIKELN HANDLAR OM