Jägare knockades av björn – efter att ha skjutit den med pilbåge

avMalin Wigen

Jakten fick ett abrupt slut för en jägare när han sköt en svartbjörn med sin pilbåge, skriver ABC 7.

Det är jaktsäsong på björn i bergskedjan San Bernardino Mountains i Kalifornien i USA. Men för alla har det inte gått som önskat. I fredags gav en svartbjörn igen efter att den träffats med en pil.

– Det var tre personer som var på björnjakt med pilbåge, då det är säsong för laglig bågjakt i den zonen av Kalifornien, säger Patrick Foy, vid Kaliforniens departement för fisk och vilda djur, till ABC 7.

Mannen som överfölls av björnen ska vara en erfaren jägare som begick ett stort misstag. Enligt hans vän, som också är jägare, så hade han inte väntat tillräckligt länge efter att han träffat björnen. Mannen trodde att han dödat djuret och gick fram till den 136 kilo tunga björnen. 

– När han sprang fram till björnen attackerade den honom och knockade honom kraftigt, säger Patrick Foy.

Foto: Colourbox/TT

”Björnattacker är sällsynta”

Mannen överlevde attacken men hans nuvarande tillstånd är okänt.

– Att närma sig ett djur som är skadat kan vara farligt eller åtminstone att sätta ett djur i en position där den tvinga försvara sig då den känner sig hotad, säger Patrick Foy.

De undersöker just nu händelsen.

– Björnattacker är väldigt sällsynta. Vi har haft incidenter, till och med nyligen där en björn kom i fysisk kontakt med en pojke som var på en camping. Vi har haft några fall under det senaste året, men inte av den här sorten, säger han.

De två andra jägarna som var med under händelsen klarade sig oskadda, björnen dog av sina skador, skriver ABC 7.

ARTIKELN HANDLAR OM

Björnar