11-åring misshandlad på väg hem från skolan

avMatilda Aprea Malmqvist

Hanna Stenberg, 11 år, var på väg hem från skolan när två män började följa efter henne. En av männen sprang mot henne och slog henne med knuten näve rakt över kinden.

– Det var helt oprovocerat våld mot en elvaårig flicka, säger hennes mamma Sara Stenberg.

På tisdagen var elvaåriga Hanna Stenberg på väg hem från skolan i Borlänge. Hon gick sin vanliga väg genom ett lugnt villaområde när hon såg hur två yngre män kom ut från en cykelväg, något Dalarnas Tidningar var först att skriva om.

Till en början tänkte hon inte så mycket på det, det var ju mitt på ljusa dagen. Men när männen gått bakom henne ett tag kände hon sig förföljd och började att småspringa.

– Då sprang en av männen ikapp henne och utdelade ett knytnäveslag mot Hannas högra kind och den andra mannen ropade någonting, berättar mamma Sara Stenberg.

1 av 2 | Foto: Privat.
Hanna Stenberg misshandlades av okända män på väg från skolan.

”Hon var otroligt rädd”

Efter att ha blivit slagen sprang Hanna från platsen så fort hon kunde och ringde sin mormor som bor i närheten.

När mamma Sara fick samtalet om vad som hade hänt, kunde hon knappt tro att det var sant.

– Hon var helt förstörd när hon kom hem till sin mormor. Vi såg ju det stora märket i ansiktet och hur otroligt rädd hon var.

Nu får inte Hanna gå ensam hem från skolan innan familjen vet om polisen har gripit någon.

– Det som har hänt är så svårt att ta in. Det var inget rånförsök, inget sexuellt ofredande utan helt oprovocerat våld mot en elvaårig flicka, säger Sara Stenberg.

Ville varna andra i området

Efter händelsen berättade Sara Stenberg vad som hänt på sin Facebook för att varna andra i området. Inlägget har fått stor spridning.

Familjen har polisanmält det inträffade och på onsdagen besökte de vårdcentralen för att dokumentera skadorna. Förutom märket på kinden hade Hanna fått en muskelsträckning i en axel.

Polisen: Det är allvarligt

Hanna säger att hon aldrig tidigare sett männen som slog henne men hon uppskattar att de var i 20-årsåldern.

– Det ska ha skett mellan klockan 13.30 och 14 på tisdagen. Det är allvarligt, en elvaårig flicka som blir attackerad helt oprovocerat, säger Jan Barck, vid polisen i Borlänge till Dalarnas Tidningar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borlänge

Brott

AB Voice

Dalarna