Två män döms för heroinsmuggling

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Två män döms av Malmö tingsrätt till fängelse i sex år och sex månader för synnerligen grov narkotikasmuggling av 11,5 kilo heroin och två kilo kokain. Arkivbild.

Två män har dömts av Malmö tingsrätt till fängelse i sex år och sex månader för synnerligen grov narkotikasmuggling av 11,5 kilo heroin och två kilo kokain. Männen förnekar brott.

Att den ene mannen säger sig ha trott att det var fråga om cannabis, och att det skulle vara legalt i Sverige, bedöms inte som trovärdigt av domstolen. Den andre mannen har sagt att han inte trodde att paketen innehöll narkotika, och att han trodde att det var ett skämt.

Men det bedöms av domstolen som långsökt.

"... särskilt mot bakgrund av den långa bilresan med två bilar som i så fall också skulle ha varit en del av skämtet", skriver tingsrätten och lägger vikt vid att en tulltjänsteman beskrivit honom som mycket nervös med motstridiga svar.

"Deras uppgifter om att de inte hade accepterat att köra in narkotikan om de hade vetat sort och mängd är inte trovärdiga eftersom de inte har gjort några kontroller av vad som var gömt i det gömställe i bilen som de kände till eller vilken typ av narkotika NN tillhandahöll", skriver tingsrätten.

Förutom fängelsestraffet utvisas männen också till Rumänien.