Johan-Martin hittade meterlång orm – i toaletten

avTT

När Johan-Martin Spik Skum spolade efter sig efter ett toabesök kunde han inte tro sina ögon – en orm hade tagit sig in i avloppet.

– Det är tur att den inte blev arg, säger Johan-Martin Spik Skum till Norrbottens-Kuriren.

När Johan-Martin Spik Skum i Jokkmokk precis hade avklarat toabesöket före läggdags fick han sitt livs chock. När han spolade steg vattnet och vid en närmare inspektion visade det sig att en orm tagit sig in i avloppet, skriver Norrbottens-Kuriren.

– Jag tog på mig glasögonen, tände lampan och såg ormjäkeln där. "Jaha, jag har pissat på en orm", tänkte jag. Det är tur att den inte blev arg, berättar Johan-Martin Spik Skum.

I väntan på fastighetsskötaren säkrades toaletten med böcker och tunga föremål på locket, men Johan-Martin Spik Skum lyckades ändå filma en liten snutt för att fyndet inte skulle avfärdas som påhitt.

Foto: James Hooper
En skogsboa rymde och smet via avloppet in hos grannen. Just den här ormen hittades dock i USA. Arkivbild.

Under morgonen kom kunnig personal och tog hand om ormen. På Spik Skums film syns hur de drar upp en mörk, meterlång orm ur toalettstolen. Det visade sig vara en skogsboa som rymt från en granne som skulle rengöra ormens terrarium. Enligt uppgifter ska den inte vara farlig, men Johan-Martin Spik Skum verkar inte helt övertygad.

– Jag sade till mina kompisar att jag säkert kommer börja ståbajsa, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jokkmokk

Ormar