Källor: Skjutning på Östermalm kopplas till kriminell liga

NYHETER

”Krogmannen” sköts i benen på Östermalm – motivet ska vara en obetald skuld.

Nu jagas en ledarfigur i ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Här slår polisen till på en adress i ett välbärgat område utanför Stockholm.

1 av 6 | Foto: P-O Sännås

Mordförsöket i fredagsrusningen på Östermalm har starka kopplingar till Stockholms undre värld, enligt Aftonbladets uppgifter.

Mannen i 50-årsåldern som sköts i benen är bland annat dömd för ekonomisk brottslighet kring olika affärs- och restaurangverksamheter i Stockholm.

”Krogmannen” har också utsatts för brottslighet tidigare. För några år sedan ska han ha attackerats i vad som rubricerades som ett mordförsök. Då hade en person slagit en yxa i hans axel, enligt uppgift till Aftonbladet.

Men mannen i 50-årsåldern har också figurerat i utredningar av grova våldsbrott. Brott som också har kopplingar till den person som under fredagen anhölls i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Den misstänkte länkas till ett kriminellt nätverk i Stockholms södra förorter och ska vara en ledarfigur i grupperingen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Och mordförsöket på Östermalm uppges vara en hämnd för en obetald skuld. Skjutningen ska också ha föregåtts av intensiva kontakter mellan offer och gärningsman den senaste tiden, enligt Aftonbladets källor.

Senare på fredagskvällen genomfördes en polisinsats på en adress i ett välbärgat område utanför Stockholm. Enligt Aftonbladets uppgifter har mannen som jagas och även den Porsche som eftersöktes direkt efter skjutningen kopplingar till den aktuella adressen.

Vid 22-tiden var ännu ingen gripen misstänkt för mordförsöket, uppger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Så har brottsstatistiken förändrats genom åren 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm