Jättebeslag av vapen i Göteborg

Foto: Thomas Johansson/TT
Polisen har gjort ett stort vapenbeslag som tros ha kopplingar till den pågående gängkonflikten i Tynnered i Göteborg. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Polisen i Göteborg har gjort ett stort beslag av skjutvapen och sprängladdningar. Det kan vara den mest omfattande hittills i stadens gängmiljöer. Vid en insats i Västra Frölunda hittades flera automatvapen, handgranater och sprängladdningar.

– Vi har sprungit på någon form av vapenarsenal. Det råder det ingen tvekan om, säger Christian Nyhlén kommissarie vid polisen i Göteborg till TT.

Polisen hittade ett automatvapen i en bil som stoppats.

– Det här är en person som kan kopplas till den kriminella sfären. Och de stoppas med jämna mellanrum av oss. Det var resultatet av ett smart och offensivt polisarbete, säger Christian Nyhlén.

Vid en påföljande husrannsakning hittade polisen ytterligare två automatvapen, tre handeldvapen, tre handgranater, två sprängladdningar och 150 gram narkotika.

– Det här handlar om grovt vapenbrott, kanske till och med synnerligen grovt vapenbrott, säger Christian Nyhlén.

Ytterligare en person greps i samband med husrannsakningarna, båda personerna är anhållna.

– Förhoppningsvis har vi förhindrat framtida skjutningar och framtida grova våldsbrott när vi gör den typen av beslag. Det bidrar till att gör livet i området tryggare också för allmänheten, säger Christian Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM