Skyttens flickvän: Jag visste ingenting

avChristoffer Nilsson

Marilou Danley uppger att hon var ovetandes om Stephen Paddocks planer.

Flickvännen menar att han skickade bort henne till Filippinerna – och förde över en ”livförsäkring” på 100 000 dollar till hennes konto.

– Han skickade pengar till mig som han sade var för att jag skulle kunna köpa ett hus till mig och min familj, säger Danley i ett uttalande.

Stephen Paddock, 64, levde i en relation med Marilou Danley, 62.

När han utförde massakern från sitt hotellrum på Mandalay Bay, Las Vegas, befann hon sig i Filippinerna.

Hon landade på Los Angeles flygplats under gårdagen och fördes bort av FBI-agenter för att förhöras.

Efter förhören har Marilou Danley, via sin advokat, gett sina första kommentarer om masskjutningen.

Danley uppger att hon inte visste något om pojkvännens avsikter.

– Det fanns ingenting som gjorde att jag anade att han planerade att utsätta någon annan för våld, säger hon.

Det har tidigare rapporterats att Paddock förde över 100 000 dollar – motsvarande drygt 800 000 kronor – till ett konto i Filippinerna. Nu bekräftar Danley att hon var mottagaren.

– Han skickade pengar till mig som han sade var för att jag skulle kunna köpa ett hus till mig och min familj, säger Danley i ett uttalande.

Danley uppger att hon var orolig att Paddock ville avsluta förhållandet och att pengarna skulle fungera som plåster på såren. Men pengarna beskrivs i amerikanska medier ha varit en form av livförsäkring.

Marilou Danley beskriver mannen som hon kände som ”snäll, omtänksam och tystlåten”. Polisen uppger att det står klart att han i själva verket levde ett hemligt liv.

– Han tillbringade årtionden med att samla ihop vapen och ammunition. Han levde ett hemligt liv som vi till fullo aldrig kommer förstå, säger Joseph Lombardo, chef vid Las Vegas-polisen, under en presskonferens.

Danley uppger att hon är helt förkrossad av insikten att mannen hon levde med var kapabel att utföra USA:s dödligaste masskjutning i historien.

– Jag är mamma och mormor. Mitt hjärta går sönder för alla som har förlorat nära och kära, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM