Man åt snigel – dog åtta år senare

avTT

Foto: Paul KleivenNTB scanpix/TT
Snigeln på bilden är inte samma snigel som infekterade mannen i artikeln.

En man i Sydney åt en levande snigel till rödvinet och smittades med en sällsynt parasit. Åtta år senare har han avlidit, rapporterar australiska medier.

Berättelsen om 29-åringen i Sydney tar sin början på en mindre tillställning en sen kväll under 2010, skriver nyhetssajten News. Mannen drack rödvin i en trädgård tillsammans med sina vänner, och när en snigel kravlade sig förbi sällskapet började de sporra varandra till att äta den.

– Samtalsämnet uppstod, du vet. Ska jag äta den? Och han gjorde det, pang på. Det var så det hände, säger mannens vän Jimmy Galvin till News.

Några dagar senare fick han smärtor i benen, men sökte inte läkarvård direkt. Senare konstaterade läkarna att han drabbats av hjärnhinneinflammation som utlösts av en rundmasksinfektion. Den specifika rundmaskarten återfinns vanligtvis i gnagare, men kan sprida sig till sniglar som äter råttbajs.

Mannen föll i koma som varade i 420 dagar. När han slutligen vaknade hade hjärnan fått bestående skador. Fallet har uppmärksammats stort i australiska medier, och familjen har kämpat för att få stöd från staten och privata givare för att vårda honom.

Men hans liv gick inte att rädda. Efter åtta års kamp mot sjukdomen avled han i fredags, omgiven av familj och vänner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sydney