Här dumpas hunden Snoop – utredare söker ägaren: ”Hjärtskärande”

avEneida Berisha

NYHETER

En övervakningsfilm som visar hur den lilla hunden Snoop hjärtlöst dumpas vid sidan av en väg har fått en djurrättsorganisation att gå upp i taket. Nu släpper de filmen i hopp om att få tag i den ansvariga.

– Man måste se filmen för att kunna tro det, det är hemskt, säger utredare Natalie Perehovsky till The Mirror.

Filmen på den 2-åriga hunden Snoop som överges av sin ägare mitt i natten på en öde gata i Trentham, Stoke i Storbritannien har fått djurrättsorganisationen RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) att se rött, rapporterar den brittiska tidningen The Mirror.

Filmen visar hur ägaren stannar upp med sin bil på vägkanten och släpper av den lilla Staffordshire bullterriern som sedan hjälplöst hoppar och knackar på bilrutan. Ägaren slänger sedan ut en hundbädd på trottoaren innan bilen kör iväg.

Djurorganisationen RSPCA har inlett en undersökning och vädjar om hjälp och tips från allmänheten.

– Man måste se filmen för att kunna tro det, det är hemskt, säger Natalie Perehovsky, utredare på RSPCA, till The Mirror.

1 av 2 | Foto: RSPCA
Hunden Snoop övergas av sn ägare strax innan jul av sin ägare.

Letar efter ägarna

Natalie Perehovsky arbetar på RSPCA med fallet.

– Att se den stackars hunden i så tydlig förvirring och sorg när han hoppar upp mot bilen medan den kör i väg är hjärtskärande. Jag kan inte förstå hur någon är kapabel till att göra så här, säger hon till The Mirror.

Veterinärer har skannat Snoops mikrochip och lyckats få fram namnen på två tidigare ägare men det har inte gått att identifiera hans senaste ägare. Men Perehovsky är hoppfull.

– Det syns tydligt att en man dumpar hunden och en andra person sitter i bilen. Jag ser fram emot att höra från någon som känner igen bilen, mannen eller hunden, säger hon till tidningen.

Just nu tas Snoop hand om på en privat hundkennel. Han mår enligt uppgifter bra och får den vård han behöver.

ARTIKELN HANDLAR OM