Två fall av mässling i Skåne

Foto: Emil Langvad/TT
Två fall av mässling har upptäckts i Skåne på kort tid, rapporterar Sydsvenskan. Region Skånes smittskyddsenhet uppmanar nu till försiktighet. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Två fall av mässling har upptäckts i Skåne på kort tid, rapporterar Sydsvenskan. När en person sökte vård på en vårdcentral i Malmö för några veckor sedan fattades snabbt misstanke om ett mässlingsfall. Regionens smittskyddsenhet skickade då ut instruktioner till sjukvården om att vara observanta på symptom som hög feber, torrhosta, utslag som börjar i ansiktet, irriterade och ljuskänsliga ögon.

Efter smittspårning genom att följa Malmöfallets kontaktnät har det nu också upptäckts ett mässlingsfall i Trelleborg. Personen har besökt simhallen i Trelleborg vid två tillfällen i mitten av oktober. Region Skånes smittskyddsenhet uppmanar nu till försiktighet, särskilt bland personer som besökt simhallen.

– Vi vill att folk är uppmärksamma på symptom, att de håller sig hemma så att de inte sprider smittan vidare och kontaktar sjukvården. Man ska inte gå till sin vårdcentral eller till akuten och sätta sig i väntrummet, utan kontakta dem först så att man direkt kan få komma in på ett isoleringsrum, säger smittskyddsläkare Marianne Alanko Blomé till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mässling

Trelleborg

Skåne

Simhallar