Jättebebisens rekordvikt: ”Blev väldigt förvånad”

avEneida Berisha

NYHETER

28-åriga Nikki Bells hade förberett sig på en lite större bebis. Men efter den tre timmars långa förlossningen visade det sig att hon krystat fram den största bebisen som någonsin fötts på sjukhuset.

– Med tanke på att jag sattes i gång två veckor tidigare blev jag väldigt förvånad, berättar Nikki för Yahoo Lifestyle.

Nikki Bells åkte i torsdags in till Blacktown Hospital i New South Wales i Australien. Det var dags för hennes andra barn att komma till världen. Bara två och en halv timme senare var Parker här – och det första han gjorde var att sätta rekord.

– Jag blev väldigt förvånad när vågen visade 5,7 kilo, berättar Nikki för Yahoo Lifestyle.

Foto: SKÄRMDUMP FACEBOOK.
Parker Bells vägde 5,7 kilo när han föddes.

Skapat rubriker

Detta innebar ett rekord för sjukhuset och i Australien har Parkers vikt skapat rubriker.

”Välkommen till världen Parker, dig kommer det att pratas om länge här på Blacktown Hospitals förlossningsavdelning", skrev sjukhuset på sin Facebooksida där de dessutom uppdaterat sitt flöde med de otaliga nyhetsartiklarna och inslagen som gjorts om honom sedan dess. Parker har nämligen både hamnat i tidningarna och i TV-rutan.

”Är övertygad om att alla förlossningar gör ont”

Nu när all uppståndelse kring ”jättebebisen” börjat avta har familjen i lugn i ro kunnat ta hem deras nya familjemedlem.

Nikki var beredd på en lite större bebis – men hade inte väntat sig att behöva krysta fram den största bebisen i sjukhusets historia.

– Jag trodde hela tiden att han skulle vara större eftersom hans syster Maddison vägde knappt fem kilo när hon föddes. Men med tanke på att förlossningen sattes i gång två veckor tidigare än förra gången så blev jag väldigt förvånad när vågen visade på 5,7 kilo, säger Nikki.

Det mest anmärkningsvärda med den här historien måste dock nog vara att Nikki inte tog något smärtstillande under födseln.

– Jag är övertygad om att alla förlossningar gör ont oavsett om barnet väger 1,7 kilo eller 5,7 kilo, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Wales

Spädbarn

AB Voice