Olaga intrång på kycklingslakteri

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm har utsatts för olaga intrång av en grupp aktivister. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Sex personer är misstänkta för olaga intrång och olovlig fotografering efter att ha tagit sig in på Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm.

Magnus Lagergren, vd på Kronfågel, säger att personerna, en grupp aktivister, hindrat verksamheten genom att ställa sig i vägen för personalens arbete. Det ska inte ha rört sig om någon hotfull situation, säger han till TT.

– Nej, det upplever jag inte. Det är alltid en viss otrevlig situation, men vi är noggranna i instruktionerna till personalen att inte agera eller utsätta sig för fara, utan vi får stanna av verksamheten för att undvika personskador.

Slakteriet har demonstrationer utanför grindarna med jämna mellanrum, uppger Lagergren. Men det är inte ofta som någon tar sig innanför grindarna, som vid dagens händelse.

Upplever du att den här typen av aktioner ökar?

– Generellt kan man säga att folk som har synpunkter på slakteriverksamhet har ökat. Där har sociala medier bidragit till att skapa aktivitet. De demonstrationer vi har haft utanför grindarna har ökat numerärt, men samtidigt är det inte många personer som brukar vara med.

Hur mår kycklingarna hos er?

– De mår bra. De lever efter de stränga regler vi har satt upp i Sverige, säger Magnus Lagergren.