Vill se 18 års fängelse för styckmord

Foto: Johan Nilsson/TT
Kvarlevorna hittades under våren och sommaren av privatpersoner och den ideella organisationen Missing People i ett skogsområde i Västerås. Arkivbild.

avTT

NYHETER

En 54-årig man som åtalats misstänkt för att ha styckmördat en kvinna i Västerås bör dömas till 16–18 års fängelse. Det yrkade åklagaren på i sin slutplädering som hölls i Västmanlands tingsrätt under tisdagen, rapporterar P4 Västmanland.

Den 57-åriga kvinnan anmäldes försvunnen från sitt hem i maj 2017 och misstankar riktades mot 54-åringen, som hon hade en relation med.

I november förra året åtalades han för mord och brott mot griftefrid. Enligt åklagaren dödade han kvinnan i hennes bostad, för att sedan stycka och flytta kroppen till ett skogsområde i Västerås. Kvarlevorna hittades under våren och sommaren.

– Kvinnan dödades i sitt egna hem där hon hade rätt att känna sig trygg. Hon hade utsatts för våld av mannen tidigare och måste ha förstått och haft ångest över vad hon hade att vänta, säger åklagaren Jenny Alriksson till radiokanalen.

Mannen nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

Mord