Palestinier ihjälskjuten av bosättare

Foto: TT

avTT

NYHETER

En palestinsk man har blivit ihjälskjuten av israeliska bosättare på Västbanken.

I fredags sköts två palestinier ihjäl av israelisk militär; en på Västbanken och en vid gränsen till Gaza.

Lördagens dödsskjutning skedde i samband med någon form av konfrontation mellan palestinier och bosättare i närheten av staden Ramallah på den ockuperade Västbanken, meddelar palestinska myndigheter och den israeliska militären. En israel åsamkades en lättare skada.

"Preliminära uppgifter tyder på att en konflikt kort därpå bröt ut mellan israeliska civila och palestinier i området, där skarpa skott avlossades av de civila. En palestinier dog och flera andra skadades", lyder ett uttalande från den israeliska militären.

De palestinska myndigheterna gör gällande att bosättarna kommit till byn Al-Mughayer och att invånarna där försökte hejda dem. Den dödade mannen var 38 år och ytterligare nio personer skadades, enligt de palestinska uppgifterna.

I fredags sköt israeliska soldater ihjäl en palestinier som kastade sten mot israeliska bilförare vid byn Silwad utanför Ramallah. Den döde har identifierats av palestinska myndigheter som en 17-årig pojke. Ytterligare en palestinier skottskadades.

I fredags sköts också en 25-årig palestinsk man ihjäl i samband med nya protester vid gränsen till Gazaremsan. Tusentals personer samlades i gränsområdet för de första protesterna sedan en informell vapenvila mellan Israel och Hamas brutit samman.