Skånetrafiken säger upp taxibolag på obestånd

Foto: Janerik Henriksson/TT
Ett taxiföretag som utför sjuktransporter och färdtjänstuppdrag i Skåne fråntas 37 bilar. Taxin på bilden tillhör ett annat bolag. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet om färdtjänst och sjukresor med bolaget Ringduve Taxi med omedelbar verkan. I ett pressmeddelande uppger Skånetrafiken att bolaget har stora ekonomiska problem och inte längre kan utföra körningar enligt avtal.

Tidigare på onsdagen fråntogs taxibolagets leasade bilar i en aktion som inletts av Kronofogdemyndigheten. Vid tiotiden på förmiddagen hade 18 bilar återtagits, rapporterar Kvällsposten.

– Taxiföretaget har inte skött sina betalningar och leasinggivaren har begärt att bilarna ska återtas, säger Katarina Erman på Kronofogdemyndigheten till tidningen.

Totalt ska 37 bilar återtas.

Skånetrafiken har tagit in extrapersonal för att hjälpa kunder och trafikledning att få tjänsterna att fungera med den kapacitet som finns. Man varnar dock för att fordonsbristen kan innebära långa väntetider både i beställningscentralen och på fordon.

"I nuläget prioriterar vi sjukresorna och i samråd med trafikledning och kunder försöker vi styra övriga resor till tider då det finns bättre kapacitet", säger Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken, i pressmeddelandet.

Ringduve Taxi Beställningscentral är ett av Skånes största taxibolag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Trafik