Fotgängare påkörd av lastbil på Stureplan

avAndreas Ekström

En person har blivit påkörd av en lastbil på Stureplan i centrala Stockholm.

– Vi fick in larmet klockan 10:33 och vi har precis kommit dit, ambulans är kallad till platsen, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson, region Stockholm.

Olyckan ska ha skett på Birger Jarlsgatan och området kring Stureplan är avspärrat, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är stopp upp från Nybrokajen och upp mot Stureplan, åker man förbi Dramaten är det ingen idé att man åker upp från det hållet. Det jag vet är att personen lastas i ambulansen just nu, men jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Carina Skagerlind.

Personen ska ha hamnat under lastbilen men inte ha varit fastklämd.

– Den skadade blev påkörd av en mindre lastbil, skåpbil. Personen hamnade under lastbilen men ska inte ha varit fastklämd. Vi har lämnat olycksplatsen och nu har sjukvården tagit över, säger Kim Hellberg, ledningsoperatör Storstockholms räddningstjänst.

Kvinnan ska ha varit talbar när hon fördes till sjukhuset.

– Vi har inte hört henne än och jag vet inte skadeläget än så länge men hon var talbar när hon fördes till sjukhuset, säger Carina Skagerlind.

Polisen skrev strax efter elva på sin hemsida att man nu börjar släppa på trafiken igen och att man har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

– Vi har samlat in vittnesmål. Det var en hel del människor på plats, säger hon.

Foto: LÄSARBILD
Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Stureplan

Stockholm