God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Australisk ilska efter Erdogan-kommentar

Ett uttalande från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har fått känslorna att svalla i Australien. Nu ser Australien över sina reserekommendationer till Turkiet och premiärminister Scott Morrison kräver att uttalandena tas tillbaka.
Läs hela artikeln
Uppgifter: Biden ställer upp i presidentvalet

98-årig kvinna bestulen av falskt ”barnbarn”

En 98-årig kvinna blev under tisdagskvällen besluten i sitt hem. Hon blev först uppringd av en person som utgav sig för att vara hennes barnbarn – sedan dök en kvinna upp vid bostaden och försvann med damens smycken.
Läs hela artikeln
Sjukhus granskas efter dödsfall

Ny man gripen för Utrecht-attack

Polisen har gripit ytterligare en person för attacken på en spårvagn i nederländska Utrecht. De två bröder som greps i går har släppts, meddelar åklagaren. Huvudmisstänkte Gökmen Tanis, 37, är fortfarande frihetsberövad.
Läs hela artikeln

Visar sig på röda mattan efter dramat

I går poserade Paris Jackson för fotograferna på röda mattan vid en filmpremiär i Los Angeles – bara dagar efter det påstådda självmordsförsöket.
Läs hela artikeln
Därför dog ”The young and the restless”-stjärnan

”Att han är död är chockerande”

För tre månader sedan simmade Simon Sjödin och Kenneth To på banorna intill varandra på VM. Nu är 26-årige Kenneth död.
– Det är chockerande nyheter, säger Sjödin.
Läs hela artikeln
Materialarens galna firande blev viralt
MATS WENNERHOLM: Inte förvånad om IKO:s saga fortsätter

Planplankare har gripits – efter tio år utan biljett

Gång på gång har Marilyn Hartman, 67, lyckats ta sig ombord på flygplan utan biljett. Gång på gång har hon klarat sig med en tillsägelse. Nu försöker en domstol sätta stopp för den notoriska fripassageraren.
Läs hela artikeln

Ett parti helt utan riktning

DANIEL SWEDIN: Ett parti som säger sig representera hela landet men som backar stadigt på landsbygden. Ett självutnämnt framtidsparti som unga människor inte röstar på. Ungefär så ser Socialdemokraternas utmaningar ut, enligt den valanalys som partiet presenterade i går.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!