SVT bröt tävlingen – när tittarna inte såg

avLeo Pettersson, Linn Elmervik

TV

Mattias Sunneborn anklagade motståndarna för att bryta mot reglerna.

Då tvingades SVT pausa hela tävlingen.

– Jag blev skogstokig, säger Mattias Sunneborn till Nöjesbladet.

Mattias Sunneborn, Malin Ewerlöf och Erica Johansson tvingades lämna ”Mästarnas mästare” i kväll. Deras lag Friidrottslaget föll på målsnöret när de gjorde upp mot Bollaget i en hinderbana.

Men innan kampen var avgjord uppstod problem. Mitt under brinnande tävlingen reagerade Mattias Sunneborn på motståndarnas tillvägagångssätt och larmade SVT. Då tvingades produktionen bryta hela tävlingen, något som klipptes bort i kvällens program.

Den före detta längdhopparen kritiserade Bollaget för deras sätt att fläta upp repet kring en kettlebell som skulle fraktas genom tävlingsbanan. Tillvägagångssättet gjorde att de blev klara snabbare än Friidrottslaget.

– Jag hävdar att ni inte följde instruktionerna. Det säger jag till er, så ni vet att det kommer från mig, säger han i programmet.

1 av 3 | Foto: SVT.
Mattias Sunneborn.

Förklarade reglerna tre gånger

Han uppmanar motståndarlagets Kennet Andersson att titta på kamerateamets bilder.

– Jag behöver inte kolla på någonting, Mattias. Jag vet att jag gjorde rätt, svarar Andersson.

För Nöjesbladet berättar Mattias Sunneborn vad som hände när tävlingen avbröts.

– Anledningen till att jag blev skogstokig var följande: Under genomgången av den avgörande hinderbanan förklarade tävlingsledaren noggrant inte mindre än tre gånger att vi skulle tvinna upp repet för att få loss kettlebellen, samtidigt som han simulerade med händerna längst ner från repet.

Han fortsätter:

– Produktionen avbröt hela tävlingen för att kontrollera hur Kennets och Magnus (Wislander) ”tvinning” kunde gå betydligt snabbare än vad dom hade räknat med. Tävlingsledaren fick då redovisa för sina chefer som inte var med under tävlingsgenomgången vad han hade sagt till oss. Problemet var att det inte framgick att han samtidigt simulerade med sina händer hur vi skulle göra.

Väljer att vara tacksam

Produktionen kom fram till att Bollaget inte bröt mot reglerna och Friidrottslaget tvingades se sig besegrade.

Nu, några månader efter inspelningarna, har Mattias Sunneborn släppt irritationen.

– Jag väljer att bortse från en av mina sämre sidor som är att vara långsint och väljer istället att vara tacksam för allt fantastisk som jag har fått uppleva under ”Mästarnas Mästares” jubileumssäsong 2018. Tack mina kära lagkamrater Erica och Malin, imponerande motståndare och hela produktionen på SVT, säger han.

”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 på söndagar klockan 20.00.

De har vunnit Mästarnas Mästare 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM